6 t/m 8 februari
Activiteiten: Vlucht Bankgkok – Sydney – Christchurch, rondrit historische tram, botanische tuin, Cardboard Cathedral,
Einddoel: Ibis Christchurch; Herefordstreet 107 (hartje centrum)

Maandag 6 februari: Pattaya Thailand
De ochtend gebruiken we om de tassen weer in te pakken en er voor te zorgen dat ze nu ongeveer even zwaar zijn.

Aan het begin van de middag brengt Ineke’s broer Peter ons naar het vliegveld bij Bangkok. Dat is toch altijd nog een dik anderhalf uur rijden. De vlucht van Qantas vertrekt om 18:00 uur. Op het vliegveld van Bangkok melden wij ons weer bij de Assistance balie waar Ineke verder wordt gereden in een rolstoel. Echt een superservice.

Dinsdag 7 februari Aankomst Christchurch
Reizen met het vliegtuig blijft vervelend. Beide hebben we niet kunnen slapen in het vliegtuig. De overstap in Sydney gaat op zich prima, maar je moet wel weer helemaal in -en uitchecken en door de douane.
Op het vliegveld van Christchurch gaat alles voorspoedig. Geen gedoe bij de douane. De schoenen die keurig schoon zijn gemaakt in Thailand, worden niet gecontroleerd wel vragen over gesteld. De zakjes kruiden mogen gewoon het land in, nadat we ze hebben laten zien.
Geld opnemen gaat minder. Johans pas van de ING werkt niet. Uiteindelijk heeft Johan maar geld opgenomen met de visa card. Ineke is ondertussen bezig met een internet bundel. Wat ogenschijnlijk prima lukt, maar uiteindelijk niet blijkt te werken. Ook op het vliegveld van Christchurch heeft Ineke rolstoel assistentie, die pas verlaat als we veilig in de taxi naar het hotel zitten. Het Ibis hotel zit echt in het centrum van het super kleine Christchurch.

Gelukkig is er wifi in het hotel. Want we merken al snel dat het SPARK abonnement helaas niet werkt. We gaan vanuit het hotel een pizza scoren bij “Original Sin”. We hadden van de taxi chauffeur de hint gekregen voor een goede locatie van restaurants. Aan Oxford Terrace aan de Avon river ten zuiden van Hereford street. Dus lekker dicht bij het hotel. Maar goed ook. Ineke zou ons precies de andere kant uit hebben geleid voor het avond eten: New Regent Street.

Voordat we gaan eten lopen we nog door een winkelstraat en gaan we nogmaals pinnen, nu met Inekes pas die wel werkt.
We hebben heerlijk gegeten op een terras aan de Avon.

Daarna zijn we direct terug gegaan naar het hotel om te slapen. We zijn doodmoe.

Woensdag 8 februari City tour Christchurch
We hebben 14 uur geslapen. En ons zelfs verslapen. Dus snel de kleren aan en naar het prima ontbijtbuffet. Daarna gaan we Christchurch verkennen. De basis voor onze citytour is de historische tram. Met af en toe een wandeling:
– Zo maken we een mooie rustige wandeling door de botanische tuin.

– Bezoeken de Spark winkel, waar ze de internet wel aan de praat krijgen. Slechte service op het vliegveld. De instellingen waren niet goed. Inekes assistente op het vliegveld had al verteld dat ze de service slecht vond.
– Als laatste bezoeken we de Cartboard Cathedral. Een tijdelijke Cathedral die snel is gebouwd toen de grote Cathedral bij de aardbeving van 2011 is verwoest. Erg indrukwekkend. Geweldig om te zien hoe ze van karton een kerk kunnen bouwen. Echt een aanrader.

Aan het eind van de dag heeft Ineke een Geocache event. Zelf georganiseerd naast het Hotel op Cathedral square . Erg gezellig om bij te kletsen met geocachers over onze gezamenlijke hobby.

We gaan eten bij een Chinees/Thais restaurant wederom op dezelfde locatie langs de Avon als gisteravond. Helaas werkt Johans pas nog niet, terwijl hij nogmaals heeft aangegeven dat hij werelddekking wil. Het bleek dat de data niet was bewaard.