Zondag 19 februari
Activiteiten: Waipapa Point Lighthouse loop walk;
Slope point walk
Temperatuur: 21°
Afgelegde afstand met de camper: 53 km (57 minuten)
Overnachting: Curio Bay campsite (plaats groen 9)

Vanochtend eerst lekker uitgeslapen. We hoeven vandaag niet veel km af te leggen, dus hebben alle tijd. Het reisschema is aangepast en in plaats van afgelopen nacht staan we vannacht op de Curio Bay campsite. Reden dat we niet op een freedom campsite of DOC campsite staan is het feit dat we op de Curio Bay campsite ‘s avonds Geeloog pinguïns kunnen zien. Nu maar hopen dat we geluk hebben.

Op het bord vlak naast onze camping plek staat heel mooi aangegeven wat onze activiteiten voor vandaag zijn. We zijn dus niet heel origineel.

Johan maakt, als Ineke het ontbijt klaar maakt, een wandeling langs het strand en maakt mooie foto’s van vogels. Deze freedom camping is echt prachtig. Wij staan dan wel 2de rang, maar het is een erg mooi plekje, zo aan het strand.

Als we om 9 uur wegrijden van de kampeerplek begint het 3 druppels te regenen. Er is inderdaad regen voorspelt voor vanmiddag. We zijn al snel bij het Waipapa Point Lighthouse. We wandelen hier een mooie loop. Met aan het eind de vuurtoren en zelfs nog 2 zeeleeuwen.

Vreemd genoeg zien we hier, net als in Amerika, dat andere bezoekers de hoofdwandelroute heen en weer wandelen in plaats van de loop te lopen. Terwijl dat veel leuker is. Wij maken de wandeling nog wat moeilijker door nog even het duin op te klimmen om een geocache te vinden en te genieten van het uitzicht. Details van onze wandeling: Waipapa Point Lighthouse loop walk (1 km; 7 meter hoogteverschil)

Als we alles goed hebben bestudeert gaan we in de auto koffie drinken. Het is droog en het waait maar de wind is niet koud. Voor diegene die niet onze andere reisverslagen hebben gelezen. Vanuit Nederland gaat er altijd een thermosfles mee. De huidige is nog van ma Neuteboom en gaat al heel lang overal met ons naar toe. ‘s Morgens na het theewater, maakt Ineke een thermosfles met heet water klaar. We gebruiken hier Nescafé Gold oploskoffie. Zo hoeven we onderweg geen gas aan te zetten. Johan sluit het gas namelijk altijd af voordat we wegrijden.

Het tweede kopje koffie drinken we al snel daarna. Dan staan we inmiddels bij het meest zuidelijke puntje van het vaste land van Nieuw Zeeland: koffie met een view.

Na de koffie gaan we naar het zuidelijkste puntje van het vaste land van Nieuw Zeeland lopen. Een wandeling van zo’n 1,6 km. Weer heel anders. Een grasvlakte met prachtig uitzicht op de rotsen en de zee. Details van deze wandeling:  Slope point(1,8 km; 38 hoogtemeters).

Na deze wandeling rijden we naar de campsite, waar we ruim voor 1 uur aankomen.

We hebben een prachtplek. In de luwte, wat hier wel nodig is. met een heuse picknicktafel. Dit verslag wordt voor de verandering In de camper getypt omdat het net weer begint te druppen. Wederom hield het na een paar minuten opmaar blijf nu in de camper zitten want het waait erg hard. De camper schommelt door de wind af en toe heen en weer. Ondertussen heeft Johan de douche opgezocht en water gehaald voor Ineke. Zo hoef ze niet uit onze eigen voorraad te putten. Ineke gaat zo de afwas van gisteravond doen. Daar had ze geen zin meer in gisteravond. Omdat Johan niet precies wist hoe de douche werkte, heeft hij een koude douche gehad. Wat een bikkel. Ineke neemt een warme douche. Je moet hiervoor buiten de douche cabine een knop in drukken. Dan heb je 8 minuten warm water.

Halverwege de middag gaan we een korte wandeling maken van 1 km. Naar de baai waar hectordolfijnen zitten. We zien alleen de vinnen af en toe boven water uitkomen. We lopen langs een zeeleeuw, die gewoon langs de weg op de camping ligt, naar het veel hoger gelegen uiterste puntje, met een fraai uitzicht over de zee. Daarna lopen we, via een andere route, over gras terug naar de camper. Details van deze wandeling: Curio Bay

Ondertussen worden alle apparaten opgeladen, omdat we aan het stroom liggen. Johan maakt al vroeg een heerlijke bonenschotel klaar. Na de afwas gaan we onze laatste wandeling voor vandaag ondernemen, wederom van 1 km. Naar het versteende bos en de geeloog pinguïns.

Ze hebben een mooi platform gemaakt, zodat je niet, zoals te lezen was in reisverslagen, het pad van de pinguïns verstoren kunt. Vanaf het platform kun je mooi de liggende versteende bomen zien. Het eerste half uur zien we geen pinguïns. Johan wil niet langer wachten en gaat terug naar de camper terwijl Ineke nog wat langer blijft. Na lang wachten komt er een pinguïn uit het struikgewas. Zeker een jong dat ongeduldig wordt, net als de massa in stilte wachtende toeschouwers. Ineke heeft foto’s genomen, maar het was best op grote afstand. Toen de zon bijna onder was, houdt ook Ineke het voor gezien. Ze is moe en wil naar bed.