Vrijdag 10 februari
Activiteiten: 3 wandelingen: Devils Punch Bowl, Bealy Chasm en Kahikatea
Temperatuur: 16°C
Afgelegde afstand met de camper: 155 km (2 uur 8 minuten)
Overnachting: Hans Bay– Lake Kaniere DOC Campsite

Heerlijk geslapen vannacht in ons nieuwe huisje op wielen. Het ontbijt vanochtend hebben we binnen gegeten, want het was nog koud buiten: z’n 9 graden.

We gaan vandaag een aantal korte wandelingen maken.
We beginnen de dag met een 2 tal stops waar geocaches liggen die Ineke graag wil hebben. De 1ste stop is tevens een koffie stop. Johan vind de geocache, nadat Ineke te vergeefs heeft gezocht.

We passeren het dorp Arthur’s Pass. Een klein dorpje in de bergen. Je denkt bij een pas aan iets veel hogers, maar de Arthur’s Pass ligt op slechts 750 meter hoogte.

Onze tweede koffiestop is tevens een korte wandeling naar onze eerste waterval: Devils punch bowl. We gaan niet helemaal naar boven, want dat zijn 150 traptreden. Dat wordt toch een beetje te veel. Vandaar dat we een deel lopen naar een mooi uitzichtpunt. Details van onze gelopen route (0,9 km en 15 meter hoogteverschil): Devils Punch Bowl.

Powered by Wikiloc

Daarna gaan we een deel van de Bealey Valley Walking Track lopen. Slechts 800 meter met een hoogteverschil van 34 meter, maar wat was dat mooi. Zodra je het bos instapt, bevind je je in een andere wereld. Met klaterend water en lawaai makende cicades. Volgens Johan een typisch Lord of de Rings landschap. Ook goed voor Inekes conditie. Dit korte pad had maar liefst 88 treden, waarvan Ineke niet op de hoogte was. Ze heeft ze geteld. Dan te bedenken dat we de wandeling naar de Devils punch bowl niet hebben gedaan vanwege de grote hoeveelheid traptreden.

Details van deze prachtige wandeling: Bealy Chasm walk.

De volgende wandeling gaat helaas niet door. De wandeling is gesloten omdat ze vergif hebben neergelegd ter bestrijding van Possums. Een beest dat is geïntroduceerd in het verleden en er nu voor zorgt dat nagenoeg alle Nieuw Zeelandse vogels zoals de Kiwi worden bedreigd. In plaats van wandelen gaan we lunchen op de parkeerplaats. Dat doen we net zoals op andere vakanties met cornflakes, melk en honing.

Daarna gaan we kilometers maken. Onderweg moeten we vaak stoppen voor de  one lane  bruggen. Op de andere rijbaan is het erg druk. Dit weekend is de Ocean to Ocean race, waarbij een deelnemer moet fietsen, lopen en kanoën. We hebben niemand van de deelnemers gezien. Alleen de auto’s van de bijrijders die meerijden met de fietsen en kano’s.

In Hokitika vinden we de eerste winkel, waar we de nog ontbrekende afwasmiddel kopen. We zijn nog op zoek naar een USB in de sigarettenaansteker. De onze hebben we thuis al uit de auto gehaald om mee te nemen, maar is ergens onderweg naar de reistas zoekgeraakt.

Na dit shop moment gaan we de laatste wandeling doen: Kahikatea walk. Helaas geen triplog. Van deze wandeling is ook geen GPX te vinden op internet. Vandaar dat ik zelf even de route heb ingetekend (0,7 km en 35 meter hoogteverschil): Kahikatea walk.

Wederom een juweeltje qua natuur en eenvoud van wandelen. Hier staat de Kahikatea. Een conifeer die bijna nergens in Nieuw Zeeland meer voorkomt. Hij wordt 60 meter hoog en de takken zitten met name boven in de boom. Dit is een korte wandeling van om en nabij 800 meter en rolstoelvriendelijk. Het pad loopt deels door een moeras. We wandelen nu zonder vesten, want het is inmiddels weer warm geworden.

Als we klaar zijn met wandelen is het bijna 3 uur, voor ons het teken dat we een camping willen zoeken. Nu dat kan, want onze camping is slechts 5 minuten rijden hiervandaan: Hans Bay– Lake Kaniere campsite. Wederom een DOC campsite. Daar vinden we een prachtplek. Ruime plaatsen en het is er heerlijk rustig. Een soort terrassen camping. Het toiletgebouw (lees WC) is twee etages lager. Maar alleen Johan maakt daar gebruik van. Ineke gebruikt voornamelijk de toilet van onze camper.

Johan maakt op de buitenkeuken een heerlijke Nieuw Zeelandse maaltijd met lamsvlees, gebakken aardappelen, wortel en broccoli. We zitten de hele avond buiten. Wel met een vest aan. Het is helder.