Maandag 27 februari
Activiteiten:
reisdag
Temperatuur: 21°
Afgelegde afstand met de camper: 302 km (3 uur 42 minuten)
Overnachting: Straight8Estate
(wijngaard via Okay2Stay)

Vanochtend direct na het opstaan rond 8 uur weggereden. Wat op zich al lastig was. Er was nauwelijks ruimte om te draaien. Dan merk je toch dat dit een grote camper is. We gaan ontbijten op de de Lake Pukaki viewpoint. We hadden gehoopt op een laatste blik op Mount Cook, maar helaas lag deze in de mist.

We hebben gister echt geluk gehad. Na het ontbijt rijden we naar een geocache bij Irishman creek. Irishman creek is een station”, volgens ons de term die gebruikt wordt voor een grote boerderij. Vaak zie je dan een brievenbus of zo’n huisje bij de weg staan (zie foto). Misschien ook wel voor kinderen die wachten op de schoolbus. Hij is gewoon open. Johan heeft er een kijkje in genomen.

We hebben vandaag echt een reisdag en stoppen op diverse plaatsen. De volgende zeer lange stop is bij Lake Tekapo. Die hoort licht blauw van kleur te zijn, maar omdat het bewolkt is, lijkt het meer grijs. We gaan eerst water halen, de toilet legen en het gray water lozen. Wat nog een heel gedoe is. Eerst wachten totdat anderen voor je klaar zijn en er dan achter komen dat de Grey water aansluiting aan de andere kant van de camper zit. Dus weer omrijden en manoeuvreren. En we lenen de waterslang uit aan mensen van een andere camper, die geen waterslang hebben gekregen bij hun huurcamper. Daarna dus wachten totdat zij ook klaar zijn met het vullen van hun watertank. Uiteindelijk kunnen we verder.

Eerst een doodlopende weg ingereden (pad ging verder als wandelpad), toen geparkeerd op de plek voor bussen, maar een Nieuw Zeelandse mevrouw waarschuwde ons. We stonden geparkeerd tussen de verkeerde lijnen, en we mochten daar niet staan omdat het voor bussen was. Uiteindelijk ergens aan de hoofdweg geparkeerd. En dat alles voor wat toeristische plekjes. Maar ach dat hoort er ook bij.

Voor een earthcache lopen we eerst naar de oever van het meer om te bekijken hoe hoog het water staat. Daarna naar de Church of the good Shepherd. Een mini kerkje. Ineke loopt daarna door naar het standbeeld van de herdershond, terwijl Johan de auto ophaalt. Lopen gaat Ineke wat moeilijk af, omdat ze 3 blaren heeft op haar rechter handpalm, van het handvat van de krukken: nasleep van de wandeling van gister. Ineke probeert bij het standbeeld van de herdershond een geocache te vinden, maar er was al iemand bezig. Ineke hoeft hem alleen te wijzen op de beste locatie om bij de geocache te komen. Hij kruipt vervolgens onder de bosjes en vindt de cache. Dat is even geluk hebben. Al snel daarna komt Johan aanrijden.

De volgende stop is bij een begraafplaats op de de Burkess pas, waar Ineke een multi geocache had opgelost over de graven. Dankzij Google had ze de oplossing thuis al uitgewerkt en hoefden we niet alle graven te bestuderen. We drinken er koffie op een bankje op de begraafplaats, waarna Ineke al snel de geocache vindt. We lunchen bij de Geraldine Fairlie Lookout en stoppen dan nog in Ashburton voor een foto bij de Clocktower (jawel: nodig voor een virtual geocache). Om 3 uur arriveren we bij onze overnachtingsplek in Burnham langs de SH1: Straight8Estate. We hebben onderweg nog gebeld, want er was geen reactie gekomen op onze mail. Deze overnachtingsplek hebben we gevonden via Okay2Stay. We staan vannacht tussen de druiven op een wijngaard. Eerst hebben we een wijnproeverij: Ja, zelfs Ineke doet mee. Johan koopt 2 flessen. De eigenaresse maakt nog een foto van ons: Een proost op ons 42 jarig huwelijk dat we vandaag vieren.

Er komen nog 2 andere mensen voor een wijnproeverij. Dus het duurt even voordat ze ons wijzen waar we kunnen staan. We hebben achter op de wijngaard natuurlijk geen elektriciteit, maar we laten onze laptop bij hen achter, zodat hij aan het stroom gelegd kan worden. Ook gaat zij uitzoeken voor ons waar wij een nieuwe convertor kunnen kopen.

We zitten heerlijk in de schaduw van de camper tussen de wijnranken. Af en toe worden we opgeschrikt door 3 knallen. Zo probeert men de vogels weg te houden. Gelukkig stopt dit na zonsondergang. We kunnen vanavond lang buiten zitten en genieten van de mooie druiven. Om 9 uur gaan we op bed, het is dan ook ineens erg klam. ‘s Nachts horen we af en toe een trein langs komen.