Zaterdag 25 februari
Activiteiten: Reisdag
Temperatuur: 17°
Afgelegde afstand met de camper: 117 km (1 uur 36 minuten)
Overnachting: Lake Wardel freedom campsite

Vanochtend hebben we uitgeslapen en rustig buiten in het zonnetje ontbeten. Ineke maakt nog gebruik van de douche. Tenslotte weet je nooit wanneer we er weer één tegen komen.
We kunnen vandaag rustig aan doen. De volgende overnachtingsplek is al over 100 km en er staan geen wandelingen of andere activiteiten op het programma.
We krijgen van de andere kampeerders en van de eigenaresse, die nog even langs komt, nog wat tips voor onze dagbesteding:
– ga in Twizel bij de hardware shop langs: voor een converter 12v – 220 v;
– maak een detour langs 2 stuwmeren;
– ga overnachten bij Lake Wardell.
We hebben al deze tips opgevolgd.

Vanochtend kregen we bezoek van een varken. Johan heeft hem verblijd met wat oud brood.
En we zagen vanochtend sneeuw op de bergen liggen. Gister waren de bergtoppen nog in nevelen gehuld. Toen wij in Dunedin waren heeft het op die bergen gesneeuwd. Dus overal om ons heen zien we verse sneeuw op de bergen liggen. Op de foto is mooi te zien dat de bergen achter een ravijn liggen. In dit ravijn stroomt de Otiake river.

Om kwart voor 10 gaan we op pad. Op het weggetje naar de Farmstay liggen zelfs nog geocaches. 1 ervan word door Johan gezocht en gevonden. Na ongeveer 20 km op de SH 83 gaan we rechtsaf en over de stuwdam bij Aviemore (ja we zijn echt in Nieuw Zeeland en niet in Engeland). Daarna rijden we langs het oudste stuwmeer van Nieuw Zeeland, totdat we een reststop vinden die inmiddels in de zon ligt. Daar drinken we tijdens het rondlopen onze koffie. Het is te koud om te zitten. We rijden langs het meer door naar de 2de stuwdam: de Benmore dam. Boven bij de stuwdam lassen we een fotostop in.

Daarna rijden we over de dam naar het lagere gebied aan het meer, waar we in het zonnetje kunnen zitten om ons 2de kopje koffie te nuttigen. We vinden er zelfs 2 geocaches. Nadrukkelijk we, want de fysieke geocache lag in 1 of ander voertuig. Altijd lastige geocache locaties. Maar Johan wist hem te lokaliseren.
Daarna rijden we door naar onze lunch locatie. Wederom aan een meer, maar met mooi zicht op de met wit poedersuiker bestrooide bergen.

In Twizel gaan we naar de hardware shop die Ineke inmiddels via Google heeft weten te achterhalen. Super dat we bijna overal gewoon online zijn. Helaas hadden ze bij de hardware shop in Twizel geen converter voor ons. Dan maar naar de supermarkt er vlak bij om nog wat eten te kopen voor onze monsterwandeling van morgen. Dat is ook de reden dat we vandaag geen wandelingen ondernemen. Ineke moet morgen goed uitgerust zijn voor de Hooker valley walk. Een wandeling van 10,4 km met 204 hoogtemeters. We gaan het proberen. Waarschijnlijk haakt Ineke eerder af en gaat dan terug, terwijl Johan doorloopt tot het eind. We kopen een mars en bananen: krachtvoer.

Na Twizel rijden we door naar een prachtig gelegen freedom camping aan Lake Wardel. Tip van Marty en Julie, de andere kampeerders op de Farmstee. Zij hadden hier ook een paar dagen gestaan. Je staat heerlijk tussen de bomen in de halfschaduw aan een mini meertje waar het ruikt naar dennen.  We staan al om 2 uur op de camping en hebben een rustige middag om te lezen. Het is tenslotte vakantie.