Dinsdag 28 februari
Activiteiten: Reisdag; wandeling Alpine nature walk
Temperatuur: 22°
Afgelegde afstand met de camper: 240 km (3 uur 23 minuten)
Overnachting: Marble Hill campground (DOC)

WoW, wat hebben we weer veel gedaan. Nu even lekker uitrusten in de koelte van bomen. Het is tenslotte 22 graden.

We staan al voor half 7 op, omdat we toch allebei wakker zijn. Omdat we een beetje door het voedsel heen zijn eten we beide wat anders voor het ontbijt. Johan heeft nog wat oud brood en Ineke houdt het bij cornflakes. Wel met een kop thee. Om half 8 vertrekken we om in de ochtendspits naar Christchurch te rijden. De eigenaresse houdt ons staande omdat ze een adres voor ons heeft, waar we een convertor kunnen kopen. Een inverter heet dat hier, hebben we inmiddels ontdekt. Maar we hebben besloten om geen energie meer te steken in het aanschaffen van een inverter. Het zou ook lastig zijn, omdat we dan altijd na deze vakantie een verloopstekker nodig hebben. We gaan zo veel mogelijk de mobiele telefoon gebruiken en heel af en toe de laptop. De eigenaresse had een goede tip om een beetje file te ontwijken. Daar maken we wel gebruik van.

Omdat de camper vloer best wel smerig was geworden, heeft Ineke gisteravond na de afwas de vloer geveegd en gedweild met een vaatdoekje. Het vaatdoekje heeft ze op de motorkap gelegd om te drogen, voordat het droog de waszak in kan. Omdat we in het natte gras staan met de camper is de vloer van de camper de volgende ochtend overigens weer net zo smerig. Toen we de SH1 opreden zagen we de vaatdoekje wegwaaien. Je weet het, maar toch doe je het: leg niets op de auto. Die zijn we dus kwijt. Gelukkig hebben we genoeg vaatdoekjes over.

Via de door de eigenaresse aangegeven route gaan we naar Christchurch. Onze eerste stop is bij de universiteit. We willen niet wijzer worden, maar alleen een heel speciale geocache scoren: een webcam cache. Om 8:37 uur arriveren we bij de cache locatie. Het is hier nog rustig: studenten zijn ook hier in Nieuw Zeeland niet zo vroeg. Johan verbaasd zich erover dat Ineke de route naar de geocache zo goed kent. Van de parkeerplaats, die nog vrijwel leeg is, loopt ze direct via een kruip-door-sluip-door-route naar de cache locatie. Dat komt omdat ze hier niet te veel tijd aan kwijt wilde raken, en had al diverse keren goed bestudeerd hoe we zouden kunnen lopen en waar we konden parkeren. Als alles werkt, wordt elk kwartier een foto gemaakt. En ja hoor, Ineke kwam om 8:45 uur wazig in beeld.

Johan is al terug gelopen naar de camper en snel daarna kunnen we weer verder rijden. De Countdown bij het vliegveld is onze 2-de stop. Die kennen we onderhand en dat is toch prettig. De 3-de stop is bij Britz. We krijgen een nieuwe stoel. Ineke is al door 2 stoelen gezakt, waarschijnlijk omdat ze er op de verkeerde manier op steunt bij het gaan zitten. Dat gaat ze vanaf nu dus anders doen. Gelukkkig hebben we drie stoelen bij deze camper. Ineke heeft dus een goede stoel voor haar been. Verder krijgen we schone kussenslopen, handdoeken, een nieuwe dop voor de waterslang en een braadplaat voor de buiten keuken (die was bij deze nieuwe camper niet bijgeleverd). Toch handig dat we die zo even kunnen ophalen. De 4-de stop is bij het tankstation. We gaan weer 2 dagen naar een rustig gebied. Terwijl Ineke dit verslag schrijft zijn we off line. Overigens zijn we zeer te spreken over het mobiele bereik, maar ook over Britz. Ze doen nergens moeilijk over en zijn niet zo onverschillig zoals bv. in Amerika of Australië.

En dan is er tijd voor koffie. We hebben al gemerkt dat er op de hoofdwegen nauwelijks rustplekken zijn langs de weg. Uiteindelijk gaan we een zijweg in en drinken koffie aan een rustig weggetje langs een golfbaan.
Met deze versterking kunnen we kilometers maken. Voor Waipara verlaten we de SH 1 en gaan weer de binnenlanden in via de SH 7. We gaan doorsteken naar de westkust via de Lewis pass. We stoppen nog een keer om koffie te drinken bij een prachtplek om te lunchen en te kamperen: Balmoral Recreation Reserve. Een freedom campsite met plekken op gras tussen hoge bomen, waarvoor je slechts 5 NZD betaald. Geen geld voor zo’n pracht plek. Gevonden dankzij een geocache die hier lag.
Het landschap waar we door rijden is wederom fantastisch. Brede dalen: daar houdt Johan van. Je kunt niet zo maar stoppen onderweg, maar we moeten wel af en toe even de weg af om anderen te laten passeren. Tijdens zo’n stop even snel een foto gemaakt.

De lunch pauze is bij een super klein meer: Horseshoe lake, waar je vanaf de parkeerplaats bijna niets van ziet. Ook de multi geocache, die Ineke net onderweg nog even heeft opgelost, krijgen we niet te zien. Ineke mag niet mee helpen zoeken, omdat Johan het te gevaarlijk vindt dat ze de weg oversteekt.

De laatste stop is boven op de Lewis pas op een hoogte van 907 meter. Daar maken we een korte wandeling van minder dan 1 km: Alpine nature walk. Inmiddels is het behoorlijk warm, dus niet echt wandelweer. Maar het is er wederom prachtig.

Je ziet toch het meest door te wandelen. We zijn dus wat blij dat dit kan. Het is een open landschap met bomen waar veel mos op zit. Foto’s spreken voor zich. Echt een aanrader deze korte wandeling. Details van onze wandeling van 1,2 km en 22 hoogtemteres: Alpine nature walk.

Dan de laatste 17 km naar onze freedom DOC camping: Marble Hill campground. We waren gewaarschuwd, het stikt hier van de sandflies. Wat een rot beesten zijn dat. We hebben wel een fantastische plek met schaduw, een picknick tafel en een vuurplaats, waar al wat hout bij ligt.

Johan verzamelt nog wat meer hout. Dat wordt een vuurtje vanavond. Johan kan zich weer uitleven. Na het eten maakt Johan het vuur aan. Het brand goed, alhoewel we af en toe wel last hebben van de rook. We krijgen zelfs nog bezoek van een andere kampeerster. Die komt af op het lekkere vuurtje en komt er gezellig bij zitten. Een Nieuw Zeelandse vrouw die oorspronkelijk uit India komt.