Zaterdag 18 maart
Activiteiten: Katikati bird garden; Athenree homestead; Owharoa waterval
Temperatuur: 23°
Afgelegde afstand met de camper: 122 km (1 uur en 42 minuten)
Overnachting: Rays rest area Miranda (Freedom campsite)

Vandaag weer een rustig dagje. We slapen uit. Maar goed ook, het heeft vannacht geonweerd en geregend. Johan heeft daardoor minder goed geslapen. Ineke heeft daarentegen prima geslapen en heeft niets gemerkt van het onweer. Als we opstaan is het inmiddels weer droog. We ontbijten op ons terras waar het al heerlijk warm is. Daarna gaat Ineke de was ophangen die ze 2 dagen geleden nat van de lijn gehaald heeft. Was ze helemaal vergeten. De hele camper hangt vol wasgoed. Ondertussen spot Johan nog een IJsvogel op het dak van één van de schuren.

Om half 10 vertrekken we naar Katikati bird garden. Dat is hier vlakbij en zo hebben we een mooie eenvoudige wandeling. Op de parkeerplaats drinken we eerst koffie, want we zijn nog wat te vroeg. Ze gaan pas om 10 uur open. Daarna gaan we aan de wandel. Het valt een beetje tegen.

De birds zijn voornamelijk kippen, pauwen en guiney fowls: huisdieren dus. Het is wel een mooi wandelingetje maar de 10 NZD zeker niet waard. De details van onze wandeling van 1,2 km met een hoogteverschil van 9 meter: Katikati bird garden.

Daarna gaan we naar een stukje historie. We gaan naar Athenree homestead. Een oud huis uit 1879, gebouwd door Ierse settlers. Nog helemaal ingericht. Helaas is het alleen op zondag geopend, dus na de koffie op de parkeerplaats bekijken we de homestead en het erachter gelegen oude treinstation door de ramen.

We vervolgen onze weg via wat binnenwegen. Op het Noordereiland zijn sowieso veel meer wegen waar je uit kunt kiezen. Google maps geeft vaak wel een paar suggesties. Zo is het voor Johan rustiger om te rijden en we komen vaak in mooie gebieden.

Vanwege de regen van de laatste dagen is de Owharoa waterval erg mooi en het is maar enkele meters lopen om hem in alle glorie te kunnen zien.  We lunchen hier, zittend op de ingang van de camper. Het is een erg kleine parkeerplaats, die we moeten delen met Nieuw Zeelanders die genieten van hun vrije weekend.

Daarna gaan we op pad naar Miranda, onze eindbestemming voor vanavond. We willen eigenlijk bij Miranda op de freedom campsite staan. We hebben gehoord dat die erg mooi is. Je staat hier aan de rand van een baai. Maar in onze Campermate app staat deze freedom campsite vreemd genoeg ineens niet meer vermeld.  We weten dus niet of hij er nog wel is. Eventueel kunnen we in Miranda naar een Holiday park gaan, dat volgens de Nederlanders die we inmiddels 2 keer zijn tegengekomen, erg goed moet zijn. Maar als wij er langs rijden hoost het zo enorm, dat we er niets van zien. Een paar kilometers verder is de freedom campsite Rays rest area, waar het zo te zien niet eens geregend heeft. Nog belangrijker, je kunt er gewoon kamperen en er is ruim voldoende plek.

We zijn lekker vroeg. Kan Ineke mooi de verslagen bijwerken en nog wat wandelen. We staan tussen 2 geocaches in. De een 440 meter de ander 640 meter. En net zo belangrijk: horizontaal. Ineke gaat nog lekker even wandelen aan het eind van de middag. Goed voor de conditie.