Maandag 6 maart
Activiteiten: wandeling naar Skinnerpoint; wandeling campsite Totaranui
Temperatuur: 17°
Afgelegde afstand met de camper: 0 km
Overnachting: Totaranui campsite (DOC)

We nemen vandaag een rustdag. We hadden gepland om ons met de watertaxi ergens te laten afzetten om ons dan later weer ergens op te pikken. Omdat het gister zo regende en we geen bereik hadden, kon Ineke geen contact leggen met de watertaxi maatschappij. We wisten niet of Ineke de afstand van dik 7 km wel in de beperkte tijd kon afleggen. Dus die trip slaan we over.

We slapen uit en gaan na het uitgebreide ontbijt met een door Johan gebakken eitje, een korte  wandeling maken. We lopen vanaf de camping over het Abel Tasman track naar het zuiden. Omdat het pad wel goed leek, werd dat een wandeling op slippers naar het uitzichtpunt: Skinnerpoint, waar zelfs een bankje stond.

We ontmoeten daar een Nederlands gezin die een paar maand op wereldreis zijn met de kinderen. Ze hebben net het zuidelijke stuk van de Abel Tasman track van meerdere dagen gelopen. Details van onze wandeling: Skinnerpoint.

Terug bij de camper gaan we koffie drinken. Half in de schaduw en half in de zon. Want gelukkig schijnt de zon vandaag weer volop en hebben we een hemelsblauwe lucht. In de schaduw is het net aan de koude kant en in de zon te warm. Wat een luxe probleem hebben wij. Later komt het Nederlandse gezin koffie en sinaasappelsap drinken met koekjes. Ineke had hen uitgenodigd om langs te komen. We hebben gezellig bij gekletst. Daarna zijn we nogmaals aan de wandel gegaan. Dit keer lopen we naar de camping office. Johan scoort daar een tijdschrift en een boek uit een soort mini bieb. We constateren dat daar wel mobiel bereik is. Toch handig om dat te weten.

We nemen ook een kijkje op het strand omdat er net een watertaxi langs komt. Verder bekijkt Ineke nog wat tips over wandelingen, die ze niet op internet had gevonden. Op basis van deze info besluit Ineke om onze wandeling van vanmiddag morgen te doen in combinatie met de al geplande wandeling. Want Ineke leest dat je bij laag water via de baai naar het noorden kunt lopen. En dat lijkt Ineke wel een mooie variant. Terwijl Johan terug loopt naar de camper, loopt Ineke nog door tot aan het andere uiterste van de camping om wat geocaches te vinden. De camping is wel een km lang, dus inmiddels heeft ze er weer de nodige kilometers opzitten. Details van de wandeling: Totaranui bay.

Als ze bij de camper komt, zit Johan al verdiept in een Nationale Geographic van augustus 2017 en hij heeft al een soepje klaar staan als lunch. De rest van de dag vermaken wij ons met lezen, eten en drinken.

’s Avonds zien we vanuit de camper een mooie zonsondergang. Morgen maar vanaf het strand bekijken.