Vrijdag 24 maart
Activiteiten: Trounson Kauri Walk
Temperatuur: 19°
Afgelegde afstand met de camper: 114 km (1 uur en 32 minuten)
Overnachting: Valley vista eco retreat (ten zuiden van Brynderwyn)

Vandaag voor het laatst een echte vakantiedag. Omdat het fris is vanochtend, ontbijten we binnen in de camper met een gebakken eitje. We zijn druk bezig om alle etenswaren op te maken.

Na het ontbijt gaan we direct vanaf de camping een wandeling maken. Wederom een wandeling door een Kauribos. Ook hier moeten we eerst onze schoenen ontsmetten. Hier horen we wat meer vogels dan in het bos van gister. Daar was het doodstil en hoorde je alleen het tikken van de krukken van Ineke op de boardwalk. Overigens beginnen de krukken slijtage te vertonen. De dop aan de onderkant is inmiddels kapot. Johan heeft hem gerepareerd met een rubberbal, die hij eergisteren heeft gevonden tijdens een wandeling.

Dit bos is opener, met meer varens op de bodem. Kortom weer een pracht wandeling. Wel op de één of andere manier zwaar, want na 1,6 km was Ineke echt moe. Details van onze wandeling: Trounson Kauri Walk.

Na deze wandeling kunnen we buiten de camper aan een picknicktafel koffie drinken. We doen vandaag geen wandelingen meer.

Dan vertrekken we richting het zuiden. We moeten de eerste kilometers dezelfde weg nemen tot aan de SH 12. Vandaar rijden we naar Dargaville, waar we nogmaals koffie drinken in een parkje vlak bij de Countdown. Johan gaat daar brood, vlees en een fles lekkere Nieuw Zeelandse wijn kopen.

Bij onze lunch stop, bij een voormalige ferry plek, komen we in gesprek met een man, die hier zijn boot uit het water aan het halen is. Blijkt dat hij Nederlandse roots heeft. Zijn oma kwam uit Alkmaar. Hij was ook al eens in Nederland geweest. Van hem leerden we dat hier vlakbij zoete aardappels werden verbouwd. Wij dachten al dat ze bezig waren met het rooien van aardappels. Door de cycloon had het land lang onder water gestaan, waardoor de oogst nagenoeg mislukt was. Hij wist ook waar de geocache verborgen was, waar naar wij op zoek waren. Wij even geluk. Wij konden er niet goed bijkomen omdat het erg modderig is. Hij heeft hem voor ons gepakt. Na enkele kilometers vinden we nog een prachtige picknick plek bij de haven van Ruawai.

Bij Brynderwyn komen we weer op de SH1 terecht, waar we verder rijden naar het zuiden en al snel de afslag nemen naar onze campsite: Valley vista eco retreat.

Om een uur of half 3 arriveren we bij onze overnachtingsplek. Tenminste, Google vond dat we er waren. We moesten echter nog een heel eind verder rijden op een single track grind weg. En dat zonder dat er goed was aangegeven waar we moesten zijn. Uiteindelijk kwamen we op de bestemming met een prachtig uitzicht. Wel weer een zootje ongeregeld, maar dat schijnt normaal te zijn in Nieuw Zeeland. Johan vind een mooi horizontaal plekje. Het is een soort terrassen camping, met slecht 2 à 3 plekken. De middag gebruiken we voor het inpakken van de tassen.