25 en 26 maart
===================================================

Zaterdag 25 maart
Activiteiten: reisdag; vlucht van Auckland naar Nederland
Temperatuur: 20°
Afgelegde afstand met de camper: 145 km (2 uur en 2 minuten)
Overnachting: Vliegtuig naar Nederland via Sydney en Dubai

Vanmorgen toch maar vroeg opgestaan. Gister is het Ineke niet gelukt om de tassen helemaal te vullen. Alles gaat nog steeds lastig, langzaam en onhandig. Na het ontbijt lukt het om bijna alles in de tassen te krijgen. Zelfs Ineke’s grote hoge wandelschoenen. Zo hoeft ze die niet aan tijdens de reis.

Dan gaan we de weg naar beneden ondernemen. Eerst moet Johan de camper draaien in de erg nauwe ruimte. Maar het lukt. We waren afgelopen nacht de enige kampeerders. Maar er is ook niet veel ruimte voor meer campers. We gaan vandaag geen wandelingen ondernemen. We stoppen af en toe om koffie te drinken of te lunchen of om een geocache te zoeken. De route die we volgen is de SH 16. De Scenic highway aan de west kant van het eiland. Onderdeel van de Twin Coast Discovery Highway. Een mooie rustige weg langs landerijen en af en toe een mooi uitzicht. Koffie drinken we bij de Cleasby Hill Lookout (S 36° 21.105′ E 174° 28.292′ ), met een mooi uitzicht over de rivierdelta.

Hoe later op de dag en hoe dichter bij Auckland hoe drukker. De laatste geocache ligt bij een kerkje in Waimauku, dat wel wat onderhoud kan gebruiken. Direct na dit kerkje begint de drukte van Auckland. Eerst met 2 rijbanen, en later met 4 rijbanen. Dan is het toch handig dat we tegenwoordig Google maps hebben. Die geeft keurig aan in welke baan je moet zijn.
Aangekomen bij  het verhuurbedrijf gaat alles heel relaxed. Johan moest alleen een formulier invullen over het ongeluk. Maar dan is alles klaar en worden we met een busje van het verhuurbedrijf naar het vliegveld gebracht. We hadden alles afgekocht. Dus we hoeven niet de diesel vol te tanken; de gasfles te vullen; de camper schoon te maken; het vuil water te legen en de toilet te legen. Het enige wat we moeten doen is de afwas. De camper werd niet eens gecontroleerd. Johan had dit keer eens geen waslijst met mankementen aan de camper. Dat is wel eens anders geweest.

Het inchecken voor de vlucht gaat prima. Gisteravond online ingecheckt. Onze vlucht bestaat uit 3 delen.
– Om 18:15 uur vliegen we naar Sydney met Qantas. Een vlucht van 3 uur.
— Op Sydney airport hebben we 2 uur overstaptijd.
– Vanaf Sydney vliegen we met Emirates naar Dubai. Een vlucht van 14 uur.
— Op Dubai airport hebben we 3 uur overstaptijd.
– Tenslotte een vlucht van 7 uur met Emirates van Dubai naar Amsterdam.

Helaas zitten we alleen tijdens de route naar Sydney naast elkaar. Het lukte niet om bij het inchecken de stoelen aan te passen. Ineke heeft weer rolstoelassistentie voor elke vlucht, maar in Auckland geven we aan dat we het wel zelf kunnen. Het is maar een klein vliegveld en we hebben zeeën van tijd.  

Zondag 26 maart
Activiteiten: vlucht van Auckland naar Nederland

Weer veilig thuis. De vlucht is goed verlopen. Natuurlijk wel zeer vermoeiend. Als je wil weten hoe een legbatterij kip zich voelt in haar hok, ga dan 24 uur economy class vliegen in een Airbus 380 met Emirates. Niet bewegen en het voedsel wordt op regelmatige tijdstippen voorgeschoteld!
We landen om 13:20 uur op Schiphol, waar Anita onze dochter ons al staat op te wachten. Anita heeft ons naar huis gereden. De tuin staat al mooi in bloei. De narcissen, hyacinten, magnolia en forsythia geven de tuin al kleur. De komende maanden zal Ineke wel in de tuin te vinden zijn. Ineke was doodmoe. Vandaar dat ze na thuiskomst direct op bed gegaan is.
Maar we zijn zeer tevreden over deze fantastische reis. Een reis om nooit te vergeten.