Donderdag 7 juli
Eindpunt: camperplek langs de naar Glen Etive
Weer: regenachtig. Tijdens de wandeling hebben we de regenjassen nodig gehad.
Afstand: ±140 km

Op onze route naar Aberfoyle zijn we via Buchlyvie gereden. Van de eigenaar van de winkel in Balmaha hadden we gehoord dat je in Buchlyvie kon tanken, en niet meer in Aberfoyle. Aberfoyle is erg klein en heeft inderdaad sinds kort geen tankstation meer. We rijden direct door naar het visitor centre, het startpunt van de wandeling: Through the queen elizabeth forest park. Een mooie wandeling. Erg leuk is het kunstwerk van spiegelende silhouetten vlak voor dat je bij de waterval komt. Als je niet oplet, loop je er gewoon voorbij.Bosbessen plukken in het Queen Elizabeth Forest park


We hebben de wandeling nog uitgebreid: Tussen punt 4 en 5 op het kaartje, kun je nog doorlopen naar een viewpoint. Wel een hele klim, maar zeker de moeite waard, vanwege het mooie uitzicht (extra tijd: halfuur). Al met al zijn we 2 uur en 15 minuten onder weg geweest i.p.v.de 3 uur (zonder detour) die zijn vermeldt op de site. We hebben daarom het gevoel dat de wandeltijden van Theaa wel erg ruim worden genomen. Wij zijn echt geen snelwandelaars.

Na de wandeling de route vervolgt met de auto en nog een uitzichtpunt bekeken enkele kilometers verder op de weg naar Callander. Daarna doorgereden richting Glen Coe.

Onderweg nog boodschappen gedaan in een klein dorpje.
18 km voor Glen Coe op de A82 linksaf een zijweg genomen. Dit is de single track road naar Glen Etive. Slechts 800 m na de afslag, bij een brug, vinden we een leuk plekje om te overnachten. ’s Avonds met de barbecue het vlees klaargemaakt.


Tijdens het eten begint het weer te regenen. Ineke is ’s avonds nog even verder het dal ingereden tot Dalness. Onderweg kom je om de paar km wel iemand tegen die daar overnacht: één camper en de rest allemaal tentjes.