Maandag 25 juli
Einddoel: Boot in New Castle
Weer: zonnig
Afgelegde afstand: ±115 km

We hebben even het navigatie systeem aangezet om eenvoudig bij Alwinton, het start punt van de wandeling, uit te komen. Inderdaad eenvoudig voor Ineke. Die hoeft vanaf dat punt geen kaart meer te lezen. Moeilijk voor Johan. We nemen erg kleine single track roads. Maar wel erg mooi en we komen gelukkig niemand tegen. De wandeling van vandaag is Through the gorge of the river coquet; 8,8 km; 305 meter hoogteverschil; looptijd 3,5 uur; moeilijkheidsgraad: moeilijk. Deze wandeling is met opzet op de laatste vakantie dag gepland, omdat we weten dat onze schoenen nat gaan worden. Na een kilometer gewandeld te hebben moeten we bij een paar huisjes langs. Je hebt het gevoel dat je over iemands terrein loopt, maar men is dat hier wel gewend.


We kregen van twee personen in deze huisjes aanspraak. De eerste wilde ons waarschuwen. Hij was op zijn wandeling 2 adders tegengekomen, en liet ons fotos zien die hij net had gemaakt. Daarna was het zoeken naar een plek om de rivier over te steken. Dat stond wel in de beschrijving, maar waar moet je er precies doorheen. Net op het moment dat we druk bezig zijn te bepalen waar we er door willen waden, kwam er al iemand aan om ons te vertellen waar we het best de rivier over kunnen steken. Volgens hem moeten we de schapen volgen. En op dat moment loopt een kudde schapen door het water.


Wij er dus achteraan. Tot onze enkels door het water. Dat viel dus wel mee. Maar ja, natte voeten krijg je dus wel. Daar hebben we overigens geen last van gehad tijdens het lopen. Bij de gorge zijn we nog verkeerd gelopen. Wij liepen lager dan de aangegeven route. Het pad dat wij volgenden was waarschijnijk het schapenpad: vreselijk smal en stijl. We zijn verschillende keren verkeerd gelopen. En dat terwijl hier wel af en toe paaltjes staat, zoals je kunt zien op de foto. Overigens raad ik aan om de route andersom te lopen. We kwamen ook mensen tegen die dat deden.


Dan is het doorwaden van de rivier aan het eind van de wandeling. En waarschijnlijk loop je dan ook goed bij de gorge. Mooie wandeling als afsluiting van de vakantie.


Na de wandeling zijn we nog naar Rothbury gereden om onze laatste ponden op te maken. Even buiten het centrum is een prima parkeerplaats. Als we in New Castle aankomen zijn we niet de eersten. We sluiten aan in de rij en na enige tijd mogen we aan boord. Ons platform wordt daarna opgehesen. Dat betekend wachten morgenvroeg. ´s Avonds lekker gegeten en uitgerust in onze hut. Het waait redelijk hard, maar als je op bed ligt heb je daar niet zo veel last van.


Dinsdag 26 juli
Einddoel: Thuis
Weer: zonnig
Afgelegde afstand: ±66 km

En ja hoor wij mogen als laatste van de boot. Om half 12 waren we weer thuis. Terug kijkend op een heerlijke vakantie. Over twee jaar weer????