Woensdag 13 juli
Einddoel: camperplaats in Shieldaig
Weer: zonnig, droog en warm
Afstand: ± 190 km

We gaan vroeg op pad. Bij Tomapress, aan het begin van de single track road naar Applecross, hebben we de caravan achtergelaten. Zonder caravan zijn we naar boven gereden. Zo vroeg op de ochtend zijn er geen of nauwelijks tegenliggers. Bij het uitzichtpunt en de parkeerplaats op de top hebben we koffie gedronken en een wandeling gedaan: Sgùrr a’ Chaorachain, Bealach na Ba (7 km; 2 – 2,5 uur looptijd; 375 meter hoogteverschil; redelijk moeilijk).


We zijn tot aan de TV toren gelopen. Het vervolg van de tocht leek ons iets te gewaagd omdat je dan over een richel moet lopen en we willen op tijd in Applecross zijn om daar te kunnen lunchen.


In Applecross was het nog iets te vroeg voor de lunch, dus wandelen we nog even wat rond. Heerlijk geluncht in de Applecross Inn. Met behulp van de ANWB navigator maken we een keuze: St. jakobsschelpen en frambozen cranachan. Vooral het nagerecht is een aanrader.

We vervolgen onze weg naar het noorden en zijn via de lange kust route het schiereiland rond gereden terug naar de caravan.
Met caravan en auto doorgereden naar de camperplaats in Shieldaig. Prima plek met een mooi uitzicht. Eigenlijk een perfecte camping! We staan aan het water.

Meer heb je niet nodig. Ineke gaat nog even lopend naar de dorpswinkel van het schattige kleine dorpje dat langs de loch ligt om brood te kopen. Op de terugweg koopt ze verschillende soorten gerookte zalm bij iemand aan huis.
‘s Avonds gaat Ineke een wandeling maken: Shieldaig of The shores of loch Shieldaig. Twee routes voor dezelfde wandeling (5,3 km; 152 meter hoogteverschil; 1 uur en 45 minuten looptijd; moeilijkheid Medium).


De één links om, de ander rechts om. Ineke heeft de route rechtsom gedaan. Hier zit een stijl stukje in: de afdaling naar Camas-ruadh. Erg stijl, maar kort. Misschien is het handiger om het andersom te doen?