Zaterdag 16 juli
Einddoel: Scourie Caravan & Camping Park
Weer: regenachtig
Afstand: ±110 km

We doen het ’s morgens rustig aan. Het regent, dus we gaan vandaag niet wandelen. In plaats daarvan willen we om 1 uur in Kinlochverbie zijn voor een dorpsfeest met Pipe band. We waren wat aan de vroege kant, maar er is echt helemaal niets te beleven. Dus hebben we eerst nog even wat rondgereden in de omgeving.


Aan het eind van de weg is een mooie overnachtingsplek, maar er staan wel erg veel campers. De pipe band was van een middelbare school. De muziek was leuk, maar helaas konden we hun kostuums niet bewonderen. Die zaten onder de grote regen capes. Na een kwartier spelen in de stromende regen zijn ze gestopt. Ze gaan later op de dag nog wel meer spelen, maar wij gaan weer verder. De markt stelt echt niets voor. Zelfs geen kraampjes met home made baksels. We zijn doorgereden naar Durness. Op de weg ernaar toe zagen we al dat aan de noordkust minder bewolking was. In Durness was het dus ook droog. Durness stelt niet veel voor. Wel is er een winkel waar we nog even boodschappen doen. Ook hebben we nog even een kijkje genomen bij Smoo Cave.


We zijn niet verder gekomen dan de grote grot. We hadden geen zin om hier een boottochtje te maken. In plaats daarvan zijn we naar Faraid head gereden en hebben hier een wandeling gemaakt. Beschrijving van de wandeling: Faraid head (6,5 km; looptijd 1,5 à 2 uur; hoogteverschil 110 meter; moeilijkheidsgraad: Easy.


Tijdens de wandeling begon het wat te regenen, maar toen waren we al op de terugtocht. Van daaruit zijn we weer teruggereden naar de camping in Scourie.