Zaterdag 23 juli
Einddoel: camping Mortonhall bij Edinburgh
Weer: prima, zonnig
Afgelegde afstand: 0 km

Vlak bij de camping is een bushalte naar het centrum. De bus gaat elke 10 minuten. We nemen een dagkaart (wel gepast betalen). We hebben twee stadswandelingen. Die we combineren tot een leuke wandeling. En af en toe nemen we weer even de bus om naar het centrum terug te gaan.

Na een wandeling over de Royal Mile komen we aan bij het kasteel. Maar het is zo ongelofelijk druk dat we minstens een uur in de rij zouden moeten staan om naar binnen te kunnen. Dat doen we dus niet. We komen later nog wel even terug. Op de wandeling komen we ook langs het museum, waarvan we de onderste 3 verdiepingen even gaan bekijken. Leuk, maar wat onsamenhangend.


We drinken koffie in een leuk restaurantje: Cafe Royal Circle Bar. ’s Avonds hebben we hier ook gegeten. Het is ‘s avonds erg druk. We mogen dan ook van geluk spreken dat we nog een zitplaats kunnen vinden. Johan voelt zich hier prima thuis tussen alle tableaus met natuurkundigen.


Het is Pub van het year 2010. Als voorgerecht nemen we black pudding. Als nagerecht proberen weer de frambozen cranachan. Die willen we vergelijken met die in Applecross. Inderdaad is deze heel anders. Zonder merengue en minder zoet. En veel meer gepureerde frambozen. Thuis kunnen we het ook nog eens proberen te maken volgens één van de recepten op smulweb: Frambozen cranachan. Daarna gaan we weer met de bus terug naar de camping. Van zo’n dagje stad wordt je echt dood en dood moe. Dus gaan we vroeg naar bed.