Maandag 18 juli
Einddoel: Glenmore Caravan & Camping Site bij Aviemore
Weer: droog. Later op de dag begint het te miezeren
Afgelegde afstand: ±235 km

Vroeg op en zonder ontbijt om 7 uur vertrokken. Tot 7 uur mag je op de camping niet rijden met de auto, dus vroeger kan niet. We starten zo vroeg om op de single track road naar Lairg zo min mogelijk tegenliggers tegen te komen. Dat werkt. We zijn slechts enkele tegenliggers tegengekomen op de route naar Lairg. En dan nog voornamelijk aan het eind van de route. In Lairg hebben we getankt en ontbeten. Overigens een mooie route. Op naar Fortrose: Ineke heeft ergens gelezen dat je op Chanonry Point dolfijnen kunt spotten.


Dat hebben schijnbaar meer mensen gelezen, want het is er erg druk. We hebben inderdaad dolfijnen gezien, maar ons fototoestel is niet snel genoeg om er ook een plaatje van te maken. Maar het is ook kostelijk om te zien hoe iedereen dit beleeft. Wij zij lekker op een plaid op het strand gaan zitten om alles om ons heen te bekijken.

We vervolgen onze weg naar Aviemore. We hadden besloten om de geplande route van 2 dagen in één dag af te leggen, wat prima is te doen als je geen wandeling onderweg gaat maken. Aviemore is veel groter en drukker dan we hadden verwacht. Veel toeristen (wat doen ze daar allemaal?) en veel winkels. Bij de supermarkt doen we inkopen en bij een slager halen we black pudding en Haggis. Het begint weer te regenen als we aankomen bij de camping: Glenmore Caravan & Camping Site.


We vinden een zeer rustige plek helemaal aan het eind van de camping in het bos, vlak bij het meer. Grote ruime plekken.