Vrijdag 8 juli
Einddoel: Invercoe Highland Holidays in Glen Coe
Weer: mooi wandelweer (af en toe een bui). Ook ’s avonds een bui.
Afgelegde afstand: ±19 km

We staan slechts enkele km van de wandeling van vandaag, dus kunnen we vroeg beginnen. Wandeling: ANWB actief Schotland 16 (Glen Coe, Lairig Eilde en Lairig Gartain (5 uur). Ook te vinden via: around-the-small-shepherd. Een prachtige wandeling van 14.4 km, die niet echt moeilijk is. In het midden van de route heb je een prachtig zicht op Glen en Loch Etive.


De wandeling is eigenlijk rondom een berg. Halverwege hebben we de route ingekort. Voordat je weer in het dal bij de weg komt (Dalness) moet je op zoek naar een pad naar links. Zo blijf je op hoogte, en hoef je niet op en neer naar het dal te lopen. Op de plek waar ik verwacht te moeten afslaan, hebben we even uitgerust, om zo rustig het landschap te kunnen bestuderen. Op die manier is het pad wel te vinden. Scheelt toch weer een aantal kms dalen en stijgen. Bij een boompje kun je het riviertje oversteken. Je moet boven de afrastering blijven. Onderweg nog een beetje regen gehad, maar dat was te verwaarlozen. Het laatste deel van de tocht, langs de weg, is erg slecht. Door de vele regenval is het pad veranderd in een drassig pad. Ook is het pad moeilijk te onderscheiden. Uiteindelijk doen we bijna 6 uur over de wandeling.


Bij het wegrijden van de parkeerplaats (te herkennen aan de zeer grote steenman, die meer weg heeft van een iglo van steen, rijd Johan over Inekes wandelschoenen, die nog onder de caravan stonden. De schoenen blijven heel, maar de spatlap van de caravan wordt eraf getrokken.

We overnachten op de camping in Glen Coe: Invercoe Highland Holidays.


We kiezen voor deze camping omdat ze midge-machines hebben. We hebben ze wel gezien, maar ze waren niet in gebruik. We hebben ook niet veel last van midges gehad.


Wel hebben we een probleem met de luifel. Tijdens het opzetten is het windstil en toch waait hij helemaal omhoog door één onverwachte windvlaag en is daardoor erg beschadigd.