Zondag 24 juli
Einddoel: Camping River Breamish bij Powburn
Weer: prachtig zonnig weer
Afgelegde afstand: ±150 km

We willen vandaag naar Holy Island. Omdat de gangway pas om 11:40 uur watervrij is, kunnen we rustig aan doen. Tijden voor de gangway zijn te vinden op Lindisfarne onder het kopje causeway crossing. We doen het zelfs zo rustig aan, dat we pas om 12:30 uur aankomen bij de gangway, die dus inmiddels allang helemaal droog is. Zondag, prachtig weer, goede tijden (het eiland is van 11:40 tot 20:00 uur te bereiken), kortom voor velen een reden om hier naar toe te gaan. Het is dan ook erg druk.

We parkeren de auto en caravan aan de kustweg, voordat de weg landinwaarts gaat. Eerst drinken we nog even koffie. We zetten de GPS aan, om het punt te markeren waar de auto staat, omdat we niet echt een beschreven wandelroute hebben. Het gaat dus uit de losse pols. En dan is het goed om te weten waar je weer uit moet komen.


Wel hadden we iets gelezen over wandelen op dit eiland. Al snel zien we een bord met een nature trail. Als we naar het dorp lopen zien we direct dat we met de caravan niet mogen parkeren op deze parkeerplaats. Het is dus maar goed dat we elders hebben geparkeerd. We lopen verder door het dorp en gaan daarna om het dorp heen zodat we achter de priory terecht komen. Hier heb je mooi uitzicht over de priory. Daarna lopen we door naar de haven. Over het strand lopen we naar de weg waar ook de omgekeerde boten liggen, die nu als bergruimte in gebruik zijn.


Via deze weg, die we met heel veel anderen moeten delen, lopen we naar het kasteel. We bezoeken het kasteel niet. Veel te veel mensen. Je kunt rechts het kasteel voorbijlopen. Aan het eind links aanhouden. Na enkele kilometers heb je een splitsing in het pad: houd links aan. Je komt dan uiteindelijk in de duinen. Hier is het eindelijk rustig en worden we niet meer omringd door mensen. Loop hier recht door en ga daarna als je in de duinen bent steeds wat links aan houden. Hier hebben we de GPS gebruikt om een idee te krijgen waar de auto zou staan.


Je komt dan vanzelf weer uit bij de zuidkant van het eiland. Aan het eind van de tocht nemen we nog even de tijd om rustig te genieten van het landschap. Vooral de palen op de foto blijken aantrekkelijk. Eigenlijk zou Ineke wel naar de overkant willen wandelen. Het lijkt zo niet erg ver, maar je hebt het gauw over 4 à 5 km. En je ziet het niemand doen.


Na ons bezoek aan Holy Island gaan we op weg naar de camping in Powburn voor de laatste nacht. Camping River Breamish (een caravan club site) is erg duur, maar wel mooi en goed verzorgt. Als je slechts 1 nacht staat op zo’n camping maak je eigenlijk te weinig gebruik van de faciliteiten. Maar we maken wel een leuke avondwandeling langs de aangelegde paden. En de eigenaar is erg behulpzaam met het uitprinten van een wandeling, die we vergeten waren uit te printen.