Dinsdag 12 juli
Einddoel: Camperplek langs de A890 aan Loch Carron
Weer: droog en zonnig
Afgelegde afstand: ±140 km

Op weg naar het vasteland eerst geld gehaald en de ansichtkaarten weggebracht voor het thuisfront. De kaarten blijken later op donderdag al aangekomen te zijn. Daarna hebben we de caravan achtergelaten op een parkeerplaats in de buurt van Broadford. De wandeling van vandaag start aan de single track van Broadford naar Elgol: ANWB Actief 12: Isle of Skey, Strathaird. Deze wandeling lijkt het meest op de door Walking highlands beschreven: Elgol peninsula circuit. In plaats van langs de o ostkust van het schiereilandvolgt onze wandeling de hoofdweg B8083.

We hadden eenvoudig de caravan achter kunnen laten aan het begin van deze weg. Aan het begin van de weg naar Elgol is een goede parkeerplaats, maar ja dat weet je natuurlijk niet van te voren. We zijn de wandeling begonnen in Kilmarie, zodat we eerst het stuk langs de asfaltweg (B8083) lopen. Het is nog rustig, dus dat gaat prima.


Na Elgol gaan we echt over wandelpaden. Af en toe erg steil. Na de wandeling tanken we nog even op Skey en gaan dan op weg naar het noorden. Omdat we eigenlijk wel bij Plockton langs willen gaan, nemen we de kleine weggetjes naar het noorden. Maar dat kost natuurlijk veel tijd. We gaan niet naar Plockton zelf. Ook het gehele achterland is erg begroeid. En het zijn toch lastige wegen om met een caravan te rijden. We stoppen op een parkeerplaats langs de A890. Net ten noorden van Stromeferry met prachtig zicht over Loch Carron.


Weinig last van voorbij rijdende auto’s, hoewel het natuurlijk niet echt stil is. We kunnen nog tot laat in de avond buiten zitten. Geen midges, wel zon. We zagen wel regen op de Loch, maar de regen blijft hangen boven de loch.