Zaterdag 9 juli
Einddoel: Torvaig Caravan And Camping Site bij Portree
Weer: prima wandelweer
Afgelegde afstand: ±225 km

We gaan vroeg op pad, want we hebben een lange dag voor de boeg. We rijden eerst via Ford William naar Glen Nevis. Langs de weg vinden we een mooie picknick plek waar we koffie drinken met uitzicht op de lange stoet met mensen die de Ben Nevis aan het beklimmen zijn. Wij houden het bij een iets eenvoudiger tocht: ANWB Actief Wandeling 15 (Glen Nevis). Ook beschreven op de site van the AA: The Nevis Gorge and its waterfalls: 3,2 km; 82 meter hoogteverschil; wandeltijd: 1,5 uur; gemakkelijk. En op de site van Walkhighlands: Steal Falls and the Nevis Gorge: 3,5 km; 2 km; 220 meter.

We doen er 3 uur over, maar lopen ook verder dan het punt op het bovenstaande kaartje. Wel hebben we het ons zelf moeilijker gemaakt dan nodig is. Als je door de gorge bent en in het wijde dal arriveert, loopt het pad door de vallei tot vlak bij de rivier. Wij namen het pad dat langs de rotswanden loopt. Dat was veel moelijker. Op de terugweg hebben we wel het juiste pad genomen. We gaan niet naar de Steal falls, want dat leek ons een beetje te eng.

Helaas geen foto’s kunnen maken. We hadden het fototoestel in de auto laten liggen. In Ford William nog getankt. Daarna door naar Portree, waar we pas om 7:30 uur aankomen op de camping: Torvaig Caravan And Camping Site. Erg laat voor ons doen.

’s Avonds gaan we uit eten in Portree met andere Nootdorpers die ook in Portree op vakantie zijn. Na het eten hebben we nog en korte wandeling gemaakt door het dorp en zijn daarna een afzakkertje gaan drinken in de caravan. Om elf uur hebben we ze weer naar hun hotel in Portree gebracht. We willen voor 11:30 uur weer terug zijn op de camping, omdat dan de toegang tot de camping wordt gesloten.