Maandag 11 juli
Einddoel: Torvaig Caravan And Camping Site bij Portree
Weer: Droog
Afgelegde afstand: ±85 km

We starten vroeg met een rondje noord Skey. We nemen eerst een kijkje bij Kilt Rock en gaan daarna bij Staffin de weg naar Uig op.


Daar start de wandeling van vandaag: Wandelgids Schotland (ANWB) 25: De rotsen van de Quiraing. Ook beschreven door walkhighlands: Quiraing: 6.5km; hoogteverschil 340 meter; looptijd: 3 à 4 uur. Een prachtige wandeling! Mooie vergezichten en een fantastisch landschap. Boven op de berg is het mistig, maar de beschrijving is duidelijk: na de 7de paal naar links. Het kan nog duidelijker. Want er loopt een afrastering. Loop naar het kleine hekje in deze afrastering.


De afdaling is wel heeeeel (geen spelfout) erg steil. Ineke gaat af en toe op handen, voeten en haar achterwerk naar beneden. Haar broek en handen zijn dan ook vreselijk smerig en nat aan het eind. Maar gelukkig hebben we een prima plaid bij ons, met aan de onderkant plastic. Die leggen we op de autostoel, zodat Ineke kan zitten zonder de stoel smerig te maken.


De terugweg gaat via Staffin en de weg naar het noorden.
In Portree nog even boodschappen gedaan in een geweldig goede supermarkt.


Buiten Portree, aan de weg naar Uig. In het dorp (in een soort winkel van sinkel tegenover de drogist) kopen we Skin so Soft van Avon. Dat zou hét middel zijn tegen midges. Dus dat moeten we proberen.


Ineke maakt ’s avonds nog een kleine wandeling vanuit Portree. Beschreven door walkhighlands: Scorrybreac ( 3 km; 1 à 2 uur; 164 meter hoogteverschil; eenvoudig) en door de AA: Seeing-sea-eagles-at-portree-bay.