Donderdag 21 juli
Einddoel: St Andrews Holiday Park bij St. Andrews
Weer: droog
Afgelegde afstand: ±90 km

Eerst zijn we de berg opgeklommen waar we bij staan. Op de kaart hadden we al gezien dat de top zonder bomen was en een hoogte van 465m. Dus waarschijnlijk wacht ons wel een mooi uitzicht. Na 3 kwartier in een rustig tempo omhoog wandelen langs een goede weg (bosbouw weg), zijn we boven de boomgrens en hebben we een mooi uitzicht. Omdat we geen route kaart hebben nemen we de zelfde weg terug. Al gaan we aan het eind nog een kleine detour maken. We gaan bij de laatste splitsing linksaf. En daarna al snel rechtsaf. Daar hadden we de avond daarvoor en mooi pad ontdekt. Helaas is het niet meer toegestaan om daar te wandelen. Het pad wordt niet meer onderhouden.


Na de koffie rijden we door naar St. Andrews. Een oude studentenstad en zoals later blijkt ook het mekka van golf. We gaan eerst de caravan wegbrengen naar de camping: St. Andrews Holiday Park. Op het eerste gezicht een vreselijk lelijke camping met alleen stacaravans. Maar aan het eind van de camping is een veldje voor gewone caravan en tenten.

Daarna met de auto naar St. Andrews voor en stadswandeling: ANWB Navigator Schotland wandeling 9. Een matige wandeling.


Toen we tijdens de wandeling bij het strand kwamen realiseerden we dat we beter vanaf de camping de wandeling hadden kunnen beginnen. We hebben vroeg gegeten bij Glasshouse restaurant. Prima maaltijd. Daarna rijden we terug om nog even bij de caravan te zitten.