Vrijdag 15 juli
Einddoel: Scourie Caravan & Camping Park
Weer: prima wandelweer
Afgelegde afstand: ±115 km

We gaan eerst even terug naar Ullapool om boodschappen te doen. Helaas hebben ze er geen bakker, dus het brood moeten we uit de supermarkt halen. Overigens vinden we het brood hier prima. Maar Ineke wilde eigenlijk bij een bakker scones kopen. Je bent ten slotte in Groot Brittannië. Ze zijn in het dorp druk bezig met het opzetten van kraampjes voor de festiviteiten van dat weekend (Ullapool Tall Ships Weekend). De camping in Ullapool is ook vol. Terug bij de camping snel inpakken en wegwezen. Ze staan al te wachten om ons plekje in beslag te nemen. Doorgereden naar de parkeerplaats bij Stac Pollaidh.

We hebben er geen gebruik van gemaakt, maar dit zou een ideale kampeerplek zijn geweest. De wandeling die we gaan doen is o.a beschreven in ANWB Actief 11: Stac Pollaidh. Maar in alle wandelgidsen die we bij ons hebben, staat deze wandeling beschreven. Ook te vinden via: Stac Pollaidh ridge and circuit (4,5 km; wandeltijd 2 à 4 uur; 510 meter hoogteverschil; moeilijkheidsgraad: Moderate.


Eerst naar rechts. Dan stijl omhoog. Ineke zag al op tegen de terugweg. Maar gelukkig zien we een super eenvoudige rustige afdaling. Die we hebben genomen. We hebben er bijna drie uur over gedaan om deze gehele cirkel te lopen. Een prachtige wandeling! Op de foto zie je Johan die door de kissing gate gaat. Dergelijke gates zie je vaak tijdens wandelingen. Zie wikipedia voor de uitleg van de naam: Kissing_gate.


Daarna rijden we door naar Scourie : Scourie Caravan & Camping Park. Wat een mooie camping. Vooral het deel met gras. Een prima vlakke grasmat. Er is een apart stuk (lelijk) met grind voor de campers. Maar dat zie je niet vanuit ons plekje, dus heb je er geen last van. Vanaf de camping hebben we een prachtig uitzicht over de zee en de inham. Hier blijven we een drietal nachten. We gaan van hieruit de omgeving verkennen zonder caravan.


Op de foto is te zien wat er bij ons aan het eind van de dag zoal op tafel ligt. Deze tafel geeft prima aan hoe wij onze namiddag meestal doorbrengen: Johan met een glas wijn, een goed boek en een verrekijker. Ineke met haar reis -en wandelgidsen en haar map met alle her en der verzamelde info. En niet te vergeten de drie merken midges middeltjes. Daarnaast gebruikten we ook nog de uit Nederland meegenomen Autan. ’s Avonds maakt Johan vlees klaar op de barbecue: twee stukken lamsvlees.


We zijn wel wat gewend van onze Afrika reizen, maar we waren echt verbaasd toen een zeemeeuw één van de twee stukken oppikte en meenam, toen we er even niet bijstonden. Johan is erachter aan gegaan en vond twee zeemeeuwen die om de buit zaten te vechten. Maar hij wist het stuk vlees toch weer terug te krijgen. Daarna gewoon weer op de BBQ gelegd.