Woensdag 20 juli
Einddoel: wandel parkeerplaats bij Drumtochty Castle, Auchenblae
Weer: Regenachtig in het binnenland, later op de dag: zonnig aan de kust
Afgelegde afstand: ±190 km

Via Grantown-on-Spey en de A939 rijden we naar het zuiden. Het miesert nog steeds als we Glenmore verlaten. We drinken koffie op een erg mooie picknick plek langs de A939 net ten zuiden van Tomintoul. Hier starten ook wandelingen. Die plek moeten we onthouden voor een volgende keer.


De route is erg mooi en lang niet zo zwaar als we hadden verwacht: hellingen van max 20%.

We wilden in principe naar Breamer, maar besluiten in Ballater om naar de kust te rijden. In de hoop dat het daar helder en droog is. We besluiten naar Stonehaven te gaan, en hebben daar een wandeling gelopen. Wandeling 16 uit ANWB Navigator Schotland.

Omdat parkeren met de caravan niet lukt op de parkeerplaats, hebben we de auto-caravan combinatie geparkeerd langs de Low wood road (nr. 7 op de wandeling). Een mooie afwisselende wandeling die langs Dunnottar Castle leidt. Ook te vinden op: wandeling Stonehaven (5,7 km; 115 meter hoogteverschil; looptijd 1,5 uur; eenvoudig).


Daarna zijn we op zoek gegaan naar een kampeerplek in het wild, maar dat lukte maar moeilijk. Net toen we besloten om dan maar naar een camping te gaan, vonden we een prachtige kampeerplek, bij Drumtochty Castle bij Auchenblae.


Wederom een plek waar wandelingen beginnen. Ook als wandelparkeerplaats op de kaart te herkennen.