Vrijdag 22 juli
Einddoel: camping Mortonhall bij Edinburgh
Weer: redelijk. Heel af en toe wat spetters
Afstand: 120 km

Vanaf de camping rijden we eest naar Crail. Dat is maar enkele kilometers. Daar parkeren we de auto en caravan en nemen de bus naar Pittenweem. Daar starten we de wandeling: Vis en zout in de East Neuk (Wandelgids Schotland ANWB), die ons terugleid naar de auto. Een eenvoudige wandeling door dorpjes en langs de kust. Deze route is een deel van de “The Fife Coastal Path” en is o.a ook beschreven door walkhighlands in Fife-coastal-path. Wel hebben we even moeite om op de route te komen. We lopen het Fife coastal pad van Pittenweem naar Crail. Ongeveer 17 km; wandeltijd 4 uur en 30 minuten; eenvoudig.


We starten de route bij de speelplaats. De route loopt vlak achter het gebouwtje. In Anstruther wester hebben we koffie gedronken op een terrasje. Onderweg komen we nog langs een varkensfokker en een kluizenaarsgrot. Weer bij de auto gaan we direct op pad naar Edinburgh. Een erg mooie wandeling door pittoreske dorpjes en langs de kust.

Op de eerste camping krijgen we direct te horen dat ze vol zitten, maar ze verwijzen ons prima naar een andere camping: Mortonhall. Een prima camping. Hier staan alleen toeristen, dus geen standaard weekend kampeerders. En dat geeft en prima sfeer. Ineke is nog even naar de winkel gegaan. Op dezelfde weg van de camping is een grote Morison supermarkt.