Donderdag 14 juli
Einddoel: Camping Ardmair Point bij Ullapool
Weer: overdag mooi weer en droog. ’s Avonds regen
Afgelegde afstand: ±160 km

Omdat we met caravan een single track road gaan volgen, zijn we vroeg vertrokken. Om 8:15 uur zijn we op weg. Dat werkt prima, omdat er dan nog nauwelijks verkeer is, en wij het wel prettig vinden om vroeg te starten. We wandelen vandaag bij Gairloch naar de Flowerdale falls. Dit is een combi van een aantal wandelroutes: Flowerdale en Flowerdale falls. We parkeren bij de haven/brug, omdat we op de andere parkeerplek (voor de wandeling) niet mogen staan met een caravan.


Een zeer mooie en afwisselende wandeling. We wandelen eerst naar de waterval. Daarna vervolgen we de route maar korten de route in door niet helemaal naar de Flowerdale falls te lopen maar weer de rivier over te steken en verder terug te lopen langs het Flowerdale house. Daar wijken we helemaal van de route af en gaan de berg op. Bij het uitzichtspunt rusten we even uit om van het mooie uitzicht te genieten. Na de afdaling verdwalen we nog even, maar komen uiteindelijk achter de begraafplaats uit. Daarna steken we de weg over en vervolgen we de route die langs de golfbaan loopt. Over het strand en langs de haven lopen we weer terug naar de auto.


Na de wandeling gaan we naar Ullapool. Onderweg nemen we een kijkje bij de Falls of Measach, maar dit is erg toeristisch en dus erg druk.


We overnachten op camping Ardmair Point, waar het erg druk is. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het Ullapool Tall Ships Weekend. En we staan op de camping mannetje aan mannetje. Niet erg prettig. Normaliter heb je vast een mooi uitzicht, maar omdat het zo druk is, hebben we niet een echt mooie plek.


Omdat het ’s avonds regent zien we niet veel van de Loch.