Zaterdag 27 juli
Weer: warm (22°) en zonnig
Dagactiviteit: wandeling Glen tilt bij Blair castle
Overnachting: campsite Loch Tummel Caravan Park Ardgualich Farm bij Pitlochry

Vandaag is het mooi weer voor een lange wandeling: Glen tilt (walkhighlands).
Via Tummel bridge rijden we naar het noorden richting de B847 en via de B8079 naar Blair Athol. Op de wandelparkeerplaats zien we veel mensen met mountainbikes. Navraag leerde dat men de Glen inrijdt per fiets en dan aan het eind nog een berg beklimt. Lijkt Ineke erg leuk. Dat is tenminste leuk fietsen. De wandeling is prachtig. Volgens Walking Highlands maar een gebruikerswaardering van 3,5. Maar wij vinden deze wandeling veel mooier dan dat. Een wandeling door een prachtig, afwisselend en lieflijk landschap. Aan het begin lopen we langs een veld met veel schapen waarvan één met zijn hoorn verstrikt zit in de omheining. Johan doet zij goede daad voor vandaag door het dier te bevrijden.


Dat gaat natuurlijk niet zonder het nodige gemekker. Ondertussen worden we ingehaald door een wandelgroep. Dat loopt niet prettig met een dergelijk groep op je hielen. Ze verbreken de stilte met hun geklets. We halen ze weer in als zij stoppen. Daarna zien we ze gelukkig pas weer op de andere oever als wij al aan de terugweg begonnen zijn. Onderweg veel verschillende landschappen: weide, bos, hei, bergen en rivieren.


Als we weer bij de auto zijn trekken we de wandelschoenen uit en de sandalen aan om nog een rondje Blair Castle te lopen. Dat lukt aardig, alhoewel het sneller had gekund. Er loopt vanaf de parkeerplaats een rechtstreeks bospad naar het Castle., die wij als terugweg hebben genomen. Onze route: Glen tilt and Blair Castle (Wikiloc).


Na de wandeling gaan we een pilsje/thee drinken bij het uit 1832 stammende Athol Arms hotel. We vinden het altijd leuk om dit soort oude hotels even te bezoeken. Deze valt wat tegen. In Liverpool hebben we mooiere oude hotels en pubs gezien. Wel nemen we even een kijkje in de eetzaal en de andere bars alvorens we doorlopen naar de pub. Iedereen zit buiten op het terras. Wij halen ons drinken binnen op en zoeken een plekje bij anderen aan tafel buiten op het grasveld.

Via de kortste route keren we huiswaarts naar de caravan. Aangekomen op de camping zien we dat de plek voor ons, aan het water, leeg is. Ineke gaat direct vragen of wij daar mogen staan en dat mag. Een pracht plek. Snel verplaatsen we de caravan. Hebben wij even geluk! We barbecueën onder het genot van doedelzak muziek. Aan de oever beneden ons staat een gezin waarvan de vader elke avond een korte doedelzak recital geeft.

Aan de overkant van het meer zien we 24 reeën, vele ganzen en natuurlijk schapen. Een pracht plek met een Queens view. Dat hebben we toch maar even getroffen.