Woensdag 17 juli
Weer: Warm (24°) en droog
Activiteiten: wandeling Walla grag; Stone circle Keswick
Overnachting: parkeerplaats bij Grey Mare’s Tail (aan de A708 ten oosten van Moffat)

Het vroeg opstaan gaat steeds beter. Het is al behoorlijk warm als we om 7 uur opgestaan. We hebben de caravan ingepakt en op de parkeerplaats van de campsite achtergelaten. We gaan eerst een wandeling maken bij Keswick en halen daarna de caravan op om te verkassen.
Voorbij Keswick vinden we een parkeerplaats/opstapplaats voor de wandeling naar Walla grag. Kosten meer dan £ 5. Dit is dan ook de duurste parkeerplaats van de gehele vakantie. Om 8:20 uur starten we met wandelen. Deze wandeling is op vele plaatsen op internet te vinden, maar onze wandeling is een variant op de wandeling: Walla Crag.

We lopen langs het meer terug naar Keswick. Aangekomen in Keswick is iedereen net begonnen aan zijn dag en gaan de winkels net open. Het is nog erg rustig. Keswick heeft veel camping -en sportzaken met wandelbenodigdheden. Onze wandelstokken hebben we bij Boots gekocht. We weten toch niet waar we op moeten letten, en misschien gaan we ze wel niet vaak gebruiken. Het is meer om te proberen.


In het centrum drinken we koffie bij een bakker op het terras in de schaduw. Lekker met tompoezen. Het is inmiddels behoorlijk warm geworden. Bij een drogist hebben we zonnebrandolie gekocht in een miniflesje. Die waren we vergeten mee te nemen op deze wandeling en heb je op een dag als deze echt nodig. We kopen ansichtkaarten en postzegels voor het thuisfront.

Vanuit Keswick wandelen we langzaam stijgend naar Walla grag. Zoveel mogelijk onder de bomen, maar het laatste stuk toch echt in de bloedhete zon. Wederom wacht ons een prachtig uitzicht. Via de korte en erg steile route lopen we terug naar de auto, anders wordt de wandeling erg lang. Maar het pad is goed met traptreden in de steile stukken. Na vier uur wandelen zijn we terug bij de auto. Onze route: Walla Grag (wikiloc).Met de auto rijden we naar de Stone circle bij Keswick. Leuk om even te bekijken. We hoeven hier voor de verandering geen parkeergeld te betalen. Na een laatste bezoek aan de Boots gaan we terug naar de camping. Ineke neemt nog snel een douche, terwijl Johan de caravan aankoppelt.


Om kwart voor 2 rijden we richting Moffat. Via de A66 naar het noorden en dan via B5291, A591, A595, A689 , M74 en de A708 naar de parkeerplaats bij Grey Mare’s tail ten oosten van Moffat. Kosten £2 per dag (voor ons dus £4 in totaal).
De parkeerplaats bestaat uit twee delen. Op het westelijke deel, waar ook een post van de National Trust staat, staan tot 20:00 uur auto’s van wandelaars. Men begint hier in Schotland laat aan de wandelingen, maar gaat ook lang door. Onze parkeerplaats ligt aan de andere kant van het riviertje en is rustig en leeg.


Uiteindelijk zijn we alleen, maar om een uur of 8 komt er toch nog een campertje bij ons staan.
We krijgen bezoek van een echte herdershond. Zijn baasje is hem vanuit de auto, volgens ons, aan het leren om achter de schapen aan te gaan. Maar daar is hij nog niet erg bedreven in.
We hebben vanaf onze plek een prachtig uitzicht over de groene hellingen waar schapen grazen. Op één helling zien we lokale (in het wild levende) geiten. Samen met de rust, die dit allemaal uitademt, is dit een geweldige plek om te staan.