Woensdag 24 juli
Weer: warm en zonnig (23°); een enkele bui aan het eind van de dag
Dagactiviteit: wandeling Dog falls en deel wandeling Loch Affric
Overnachting: campsite Faichemard Farm bij Invergarry

Vandaag gaan we naar Loch Affric. Bij Cannich begint de single track road. Oppassen geblazen. ’s Ochtends valt het nog mee. We zijn bijna de eersten op de parkeerplaats bij de Dog falls. We hebben hier een prachtige wandeling gemaakt: Dog Falls (walkhighlands). Een combi van de 3 korte wandelingen die hier zijn uitgezet. Weer eens wat anders: paaltjes routes in Schotland! Onze route: Dog Falls (wikiloc).


Na de wandeling koffie gedronken aan het riviertje. We laten de wandelschoenen nog even aan, omdat we ook nog willen wandelen bij Loch Affric.

Na de koffie zijn we doorgereden naar de laatste parkeerplaats aan deze weg. Vandaaruit wandelen we langs de westkant van het meer, totdat we zicht hebben op Loch Affric. Beschreven in o.a. ANWB actief Schotland en Wandelgids Schotland (ANWB). Dat was verder dan verwacht, maar geen moeilijke wandeling. Hooguit heet en veel muggen. Maar een prachtig gebied. We nemen dezelfde route weer terug naar de parkeerplaats. Onze route: Loch Affric (wikiloc).


Als we terugrijden bijna een aanrijding met een Nederlander die erg snel de bocht om scheurde. En problemen met 2 grote campers. Zij stonden bij een passing place, maar de voorste camper wilde niet terug rijden en verwachtte dat wij, ik weet niet hoever terug zouden rijden. Met moeite zijn we erlangs gereden. Dus oppassen op deze weg. Op de terugweg in Fort Augustus bij de sluizen in een kleine winkel brood gekocht. Je kon hier 15 minuten gratis parkeren. Ineke ging snel naar de winkel en Johan kon kijken bij deze sluizen van het Caledonian canal.

Dan begint het te regenen. Bij Oich moeten we stoppen voor de brug. Een mooie gelegenheid voor Ineke om de oude brug te fotograferen. Als we op de camping zijn is het al weer droog.

’s Avonds probeert Ineke op internet te komen. Omdat we hier geen elektriciteit hebben, moet ze hiervoor naar het washok op de heuvel. Vanwege de regen (het is inmiddels weer begonnen te druppelen en onweren in de verte) even met de auto. Maar het bereik is niet zo goed (metalen ruimte!). Ineke is nog op zoek naar een wandelroute in de omgeving van de campsite.