Donderdag 25 juli
Weer: regenachtig maar nog wel warm (23°)
Dagactiviteit: wandeling Loch Lundie
Overnachting: campsite Faichemard Farm bij Invergarry

’s Ochtends regent het weer een beetje. Ineke gaat weer naar het washok om een paar routes te downloaden hier in de omgeving. Volgens de camping eigenaar is er een mooie wandeling beschreven naar Loch Lundie (walkhighlands), die je vanaf de campsite eenvoudig kan bereiken. Na de route te hebben gedownload op de GPS, de laptop afgegeven bij de camping eigenaar, zodat hij de laptop kan opladen. Ook kunnen we een topografische kaart van de omgeving van haar lenen. Daarop kunnen we goed de route zien rondom Loch Lundie.
Na de koffie is het weer wat droog. We gaan op weg om de wandeling rondom Loch Lundie te maken. Het miezert af en toe een beetje, dus de opvouwbare regenponchos gaan mee. Een prachtige wandeling. Startpunt van de wandeling is de ingang van de campsite.


Je loopt eerst naar boven en blijft dan de weg volgen. Bij een haarspeldbocht naar rechts recht door lopen langs een vakantiehuisje (bordje “Dog walks” volgen). Blijf dit pad volgen, eerst door het bos en later over de Fell. Het pad is eerst nog breed genoeg voor een auto maar wordt steeds smaller. Je moet op een 3 tal plaatsen een rivier oversteken. De eerste via een wankele balk.
Bij de tweede zijn we maar door de rivier gelopen (over de stenen), omdat de balk ons niet erg betrouwbaar over kwam. De 3de rivier is de grootste. Gewoon over de stenen naar de overkant. Hier verdwalen we bijna. Nou ja, dat kan haast niet met een GPS, want we zagen direct dat we meer naar links moeten lopen en al snel kom je dan op een prima weggetje. Eventueel even naar links lopen, daar is een brug over deze rivier en een watervalletje.


Bij de volgende afslag naar rechts. Je loopt langzaam om het meer. Bij het boothuis door lopen en rechts aan houden totdat je weer op de campsite komt. Tussen 1 april en 31 oktober kun je het route deel over de campsite alleen lopen als je op de campsite bivakkeert. Vandaar dat je een alternatief moet bedenken als je hier niet kampeert. Dat kan eenvoudig door de route om te keren en te starten met de originele wandeling. Bij het boothuis (het eindpunt van de oorspronkelijke route) loop je dan verder rechtsaf rondom het meer. Als je dan bijna rond bent in het bos is er een pad schuin naar rechts dat uit komt op de hoofdweg.
Onze route: Loch Lundie (wikiloc).


Onderweg begon het steeds harder te miezeren, de plastic poncho’s van de Xenos komen dus goed van pas. De rest van de dag lekker uitgerust op de campsite.