Maandag 22 juli
Weer: warm en zonnig (23°). ’s Nachts wat regen en onweer
Dagactiviteit: wandeling bij Neptunes Staircase bij Fort William
Overnachting: campsite Faichemard Farm bij Invergarry

Voor het eerst niet de wandeling gemaakt die was gepland. Het zou nl. weer erg heet worden, hoewel dat achteraf gezien best mee is gevallen. We rijden terug naar de Corran ferry en na een goede overtocht doen we boodschappen in de Morrison in Fort William. Wat een grote winkel.


Koffie gedronken bij The Commandos’ Memorial bij  Spean Bridge. Daar besluiten we om terug te rijden richting Corpach ten noorden van Fort William om de wandeling te maken bij de Neptunes Staircase beschreven in de Navigator Schotland (ANWB) Wandeling 14. Neptunes staircase is een sluisenstelsel in het Caledonian canal. Ineke was even in de war waar deze wandeling precies begint, vandaar dat we de wande;parkeerplaats al voorbij waren gereden. Deze wandeling stond niet echt op ons wensenlijstje.


Leuke en eenvoudige wandeling van ongeveer 7 km. Beschreven op: Neptunes staircase (walkhiglands) en op Banks of the caledonian canal (AA rated trips).


We lopen zowel de heen als terugweg over de rechter oever, omdat we daar nog wat schaduw hebben. We lopen alleen het zuidelijke deel van de route tot aan de loch bij Corpach.

Daarna gaan we naar de campsite in Inverarry: Faichemard Farm campsite. Mooie campsite, maar ons plekje valt wat tegen. We staan op een veldje met wel 4 caravans om ons heen, onderaan de campsite. Op zich een prima campsite, maar je moet wel weten welke plek mooi is, zodat je dat kan opgeven bij het boeken.

We hadden opgegeven dat onze voorkeur uitgaat naar een gras plaats. Hier waren echter ook erg mooie plaatsen met een “hard standing” (grind).
Wat bijzonder is aan deze camping is dat er alleen maar volwassenen (18+) mogen kamperen. Dit wordt d.m.v. diverse bordjes duidelijk aangegeven.
’s Avonds komen we ook met een ander Nederlands echtpaar aan de praat die in het bezit zijn van een camping boekje van de Caravan Club en een erg oud boekje van de Camping en caravan club.


In het boekje van de Caravan club staan ook de kleine campsites (max 5 caravans). Er staat ook één in voor de omgeving van Melrose. We noteren de gegevens, om later deze campsite te boeken.
’s Nachts regent het voor het eerst en hebben we een beetje onweer.