Vrijdag 19 juli
Weer: warm (28°), zonnig en mistig in de ochtend
Dagactiviteit: wandeling Sanna beaches; autorit naar Ardnamurchan Lighthouse
Overnachting: Sunart Camping ( Glenview) in Strontian

Het is nog steeds lekker warm. We gaan vandaag helemaal naar het westen. Bij Strontian begint direct de single track road. Op het eerste stuk (eerste 10 km) komen we nog veel auto’s tegen, waarschijnlijk locals op weg naar hun werk? Het is ongeveer 8:30 uur als we vertrekken. Na de splitsing bij Salen wordt het rustiger. Prima te doen, vindt ook Johan. Er zijn veel “passing places”.

We doen de wandeling: Sanna Beaches: Sanna beaches and Point circuit from Portuairk (walkhighlands). Prachtig, wat een mooie wandeling, afwisselend en niet al te moeilijk. Boven land schijnt de zon fel maar vanuit zee drijven steeds flarden mist het land op, die vervolgens weer oplossen. Hoe later in de ochtend hoe minder mist er is. We horen op een gegeven moment zelfs een mist hoorn. Van de vuurtoren?


De wandeling gaat langs diverse strandjes. We waren niet alleen, maar het was niet druk. Na de wandeling drinken we nog niet direct koffie. Vanaf de wandel-parkeerplaat heb je geen mooi uitzicht. Omdat we vroeg waren hadden we ook net zo goed verder kunnen rijden. Op de plek op de route waar je vanaf het asfalt naar rechts loopt waren 4 parkeerplaatsen. Nog leeg toen we starten. Vol toen we weer terug kwamen. Onze wandelroute: Sanna Beaches (wikiloc).


We rijden voor de koffiestop naar Ardnamurchan Lighthouse op Ardnamurchan Point. Daar kun je prima (gratis) parkeren. Op de rotsen hebben we genoten van onze koffie met een prachtig uitzicht en laaghangende mist in de verte. Na deze welverdiende koffiebreak lopen we rond de vuurtoren. We zien daar een behoorlijk grote misthoorn. Zouden we die gehoord hebben? Dat kan haast niet, want je kunt er gewoon langs lopen. Navraag bij het restaurantje leert dat deze misthoorn sinds 2007 niet meer in gebruik is. Zo te zien hebben ze allerlei lekkers te koop in het restaurantje.


Op de terugweg naar de campsite. bezoeken we het haventje in Kilchoan. Dat stelt niets voor. Op de weg naar het haventje was het erg druk omdat het “sportdag” was bij de lager school. De laatste schooldag voor de vakantie. Iedereen was zo te zien aanwezig: ouders, grootouders, en natuurlijk de kinderen. Een drukte van belang.
We zijn vroeg weer terug op de campsite waar we lekker genieten van het zonnetje.

’s Middag naar de dorpswinkel gelopen om een lekker ijsje te halen. Daar is de keuze prima. De geldautomaat is helaas leeg. De volgende dag merken we dat onze ING kaart hier niet werkt. Maar we kunnen extra geld pinnen bij de kassa.