Zaterdag 5 augustus
Afstand: 476 km
Activiteit: reisdag; wandeling en fietstocht Altmühltal
Einddoel: camping Kratzmühle (nabij Kinding)

We zijn vroeg wakker, mede doordat we de wekker hebben gezet op de mobiele telefoon. In alle stilte pakken we in, ontbijten met cornflakes even na 7 uur verlaten we de camping. Het is de eerste en enige keer dat er geen files op de weg staan van en naar Bled. We kunnen rustig wegrijden.

Bij de grens staat maar 1 auto voor ons en bij de Karawankentunnel ook maar een enkele auto. Op de file berichten horen we dat dat later wel meer is. Ook bij de grens met Duistsland valt het relatief nog mee met een vertraging van 25 minuten. We rijden gestaag door zonder noemenswaardige files en komen om een uur of kwart voor twee aan bij Kratzmühle. De campsite waar we ook op de heenweg hebben overnacht en wat ons goed is bevallen. Omdat men hier middag ruhe heeft moeten we wachten tot 3 uur. Maar we kijken alvast of er een goed plekje vrij is en geven dan het gewenste nummer (29?) door bij het boeken. Een plek op de hoek dit keer, zodat we zo kunnen wegrijden de volgende dag.

Nadat we gesettled zijn en uitgerust laden we de fietsen af en gaan op de fiets via een achteraf weggetje richting Unteremmendorf. Bij Landgasthof Wagner parkeren we de fietsen en reserveren alvast ons diner voor vanavond. Daar starten we een erg mooie wandeling. Een aanrader: zo heb je op een reisdag toch nog een echt vakantiegevoel. Het is wel een hele klim. We starten direct met een stijging van 133 meter naar een prachtig uitzicht bij Felsentor en een natuurlijke brug. Vanaf daar blijven we bovenop de heuvelrug dus het zwaarste deel hebben we dan gehad. Af en toe heb je een mooi uitzicht op het dal. De wandeling is een klein deel van een grotere wandeling die ons nu te veel tijd zou kosten: Burgenweg Kinding.  Omdat we halverwege deze wandeling een stuk willen afsnijden proberen we zelf halverwege om weer naar beneden af te dalen. Dat lukt ons prima. Langs de bosrand lopen we dan terug naar Unteremmendorf. Onze wandeling op wikiloc: Unteremmendorf im Altmuhltal.

Bij het gasthof bleek dat ze voor ons alleen een plekje binnen hadden gereserveerd. Daar hadden we niet veel zin in met deze hitte. Het was juist buiten zo lekker. Maar we konden aansluiten bij twee dames die zaten te kaarten. We hebben heerlijk gegeten en inmiddels allebei een liter drinken op.

Daarna fietsen we via het formele fietspad terug naar de camping die 2 km hiervandaan lig. Fietsroute op wikiloc: Altmuhltal bike ride.

We gaan vroeg slapen. Op de één of andere manier zijn we moe.