Dinsdag 11 juli
Afstand: 55 km
Activiteit: Wandeling Bodensee; wandeling Romantischer Schlucht
Einddoel: Camping Alpenferienpark Reisach

De wandeling die op de planning staat laten we voor wat het is. De kans is groot dat het gaat regenen en onweren vandaag. En dan wil je niet overvallen worden tijdens een wandeling van 11,5 km (en 300 hoogte meters). Dus gaan we een alternatief programma doen. Wat overigens uitstekend is bevallen.

We rijden eerst een stukje de weg op richting Italië (weg 90). Tot aan de Bodensee. Hier parkeren we de auto (P = N 46° 35.376 E 013° 16.944 ) op een nagenoeg lege parkeerplaats en wandelen rondom beide meertjes en drinken koffie ongeveer op de cache locatie van de Earthcache. Wat een paradijsje en een avontuurlijke wandeling.

Het avontuurlijke zat hem in het feit dat het pad niet overal duidelijk was aangegeven. Een korte maar prachtige wandeling. De natuur is hier niet alleen langs de rand van het meer erg leuk. De planten in het water zijn net zo prachtig.

Details van deze wandeling op wikiloc: Bodensee rundgang Tropolach.

Daarna rijden we door richting Kameritsch. Gisteravond had Ineke hier al een aantal geocaches gevonden, maar deels was dat niet gelukt. Vandaag een hernieuwde poging. Met als doel het loggen van een mysterie geocache in Oostenrijk. We parkeren de auto op een parkeerplaats (N 46° 37.434′ E 013° 18.072′)  vlak bij een Kinder Hotel en lopen vanaf daar een leuk rondje. De geocache die Ineke gisteravond niet kon vinden wordt binnen een minuut gevonden door de hint nu wel goed te lezen. Daarna lopen we met de stokken (af en toe vergeet Ineke ze en dat is niet echt handig) naar de tweede geocache waar we ook koffiedrinken. En daar berekenen we de coördinaten van de bonuscache (een mystery). Er staan op Ineke’s kaart in de GPS geen weggetjes dus we doen het op goed gelukt. En dan staan er ineens bordjes naar een Romantischer Schlucht. Tja dat is bij Ineke niet aan dovenmans oren gezegd. Onderweg komen we nog een armen Kneipff tegen die Ineke natuurlijk even wil demonstreren.

De Romantischer Schlucht is niet echt wat we noemen romantisch, maar meer een klettersteig. Op zich natuurlijk ook erg leuk. We klimmen via ladders en echte klettersteig kabels naar boven. En aan het eind van de Schlucht zijn we bijna bij de geocache, die we ook kunnen vinden. Daarna lopen we weer terug naar de auto. Een leuk rondje. Gek dat zo’n leuk plekje nergens op internet wordt beschreven.

De rondwandeling is te vinden op wikiloc: Romantischer schlucht Kameritsch.

Daarna rijden we naar Kruetsz. Een stijl weggetje met allerlei bochten dat uitkomt in een mooi weide gebied. We gaan de wandeling nu niet doen. Goede reden om eens terug te komen. Het is hier tenslotte zo mooi. Het lukt helaas niet om de hier aanwezige letterbox geocache te vinden. Dus gaan we terug naar de camping waar we afkoelen in het zwembad. En dan begint het te regen. Als de ergste regen over is gaat Ineke fietsen in het dal. Wederom een fietsroute langs de rivier, maar nu start ze in Rattendorf.

Een kilometer na Reisach is het droog en blijft het droog terwijl het op de camping blijft regenen. Ook ’s avond regent het weer.