Woensdag 19 juli
Afstand: 150 km
Activiteit: Reisdag
Einddoel: Camping Ulika bij Rovinj

Er staat een reisdag gepland. Maar de camping waar we naar toe gaan is geboekt. Het plaats nummer is zelfs bekend: 40. Dus we hoeven niet vroeg weg en ons niet te haasten. Dus we  blijven uitgebreid genieten van deze camping. Na de koffie gaat Ineke op pad om wat geocaches te zoeken in de omgeving. Johan blijft genieten van zijn mooie uitzicht en de rust.

Om een uur of twaalf komen de eerste nieuwe gasten aanzetten, dus we verplaatsen de caravan, zodat er ruimte komt. Maar men neemt uiteindelijk toch een andere plek. Na de lunch gaan we op pad naar onze volgende bestemming: Rovinj.

De reis verloopt voorspoedig. Zonder pauzes rijden we in 1 keer naar ons einddoel. We rijden via  Postojna, waar we de A1 nemen naar het zuiden.

Bij de grens hebben we nog wat vertraging. Enerzijds omdat er een kleine file staat. Anderzijds omdat Ineke vergeten was de paspoorten paraat te hebben. Die hadden we bij de grens tussen Slovenië en Oostenrijk en Italië nog nergens nodig gehad. Dus even aan de kant om de paspoorten te zoeken die op de achterbank lagen in een handtas.  En toen konden we snel weer door rijden.

Kamp Ulika is snel gevonden en ons kampeerplekje staat al op ons te wachten. Op zich een mooie kleine camping met goede reviews, maar ons valt de camping behoorlijk tegen. Het grootste nadeel blijkt de herrie ’s avonds. Vlak naast onze camping is een kart baan op de parkeerplaats van de naastgelegen grote camping. Vanaf een uur of 8 tot half 12 levert dat veel herrie op. Dus je kunt niet genieten van je rust en pas om half 12 gaan slapen. Ineke wordt er dan ook na een paar dagen goed sacherijnig van.

Verder hadden we wat te hoge verwachtingen. Er was schaduw. Het was klein en veilig. Maar op de een of andere manier niet gezellig. We stonden tussen vaste bewoners, dus niet dat gezellige vakantie gevoel. Ook was de groen naast de plaatsen minder dan verwacht. Kortom het valt een beetje tegen. En dat terwijl dit de enige campsite is die we vooraf hebben geboekt.

Ineke gaat ’s middags zwemmen in het zwembad van de camping dat ze helemaal voor zich alleen heeft.

’s Avonds gaat Ineke met de fiets op verkenning en wat geocaches zoeken. Zo tussen 8 en 9 is het de beste temperatuur om nog even op pad te gaan. Ineke bekijkt tijdens deze fietstocht de route die we morgen gaan rijden met zijn tweeën.

We krijgen van de camping ook een folder met mogelijke tochten die je kunt maken. Eén daarvan lijkt ons wel wat. Met de boot langs de kust varen en dan in een dorpje eruit. Maar helaas blijkt dat pas weer te kunnen over een week. En dan zijn we allang weer weg.