Vrijdag 7 juli
Afstand: 760 km
Activiteit: Reisdag; fietstocht naar Beilngries
Einddoel: camping Kratzmühle (nabij Kinding)

Om half 5 staan we op en een uur later rijden we van huis weg. ’s Ochtends kunnen we nog goed doorrijden, maar net zoals in Nederland, slibben ook de Duitse snelwegen op vrijdag middag dicht. En zeker met nog een extra hoeveelheid vakantieverkeer. Hoe later op de dag hoe meer files. De files beginnen ter hoogte van Wertheim. Nu hadden we ervoor kunnen kiezen om hier te stoppen, want we hadden hier ook een aantal campings uitgezocht, maar het was ongeveer half 1 toen we hier langs reden en dan zijn de campings toch dicht vanwege de middagpauze. Ook onze camping was van 1 tot half 3 gesloten.
Om 5 uur arriveren we eindelijk op camping Kratzmühle, waar we nog een mooi plekje vinden. Iedereen zat in die files, dus waren we toch nog één van de eersten die op de camping aankwamen. Onderweg hebben we drie keer gepauzeerd.

Nadat we ons gesetteld hebben, pakken we de fiets voor een fietsrondje Beilngries. Eerst langs de hoge kant (ten zuiden van de rivier) en terug via de noordkant. Je kunt hier prima fietsen. Fietspaden zijn overwegend schelpen paden. Middels een paar geocaches langs de route zien we een beetje van het stadje. Helaas wat weinig omdat donkere wolken zich samentrekken aan de horizon. Dus snel terug. Helaas is de regen ons te snel af en worden we overvallen door een onweersbui en komen  kledder nat op de camping aan. Door de dikke druppels zijn we binnen enkele minuten helemaal doorweekt. We hadden helemaal geen regenkleren bij ons. Voordeel is wel dat we nu helemaal opgefrist zijn (het was toch snel zo’n 29 graden).

Details van deze 10 km lange en nagenoeg vlakke fietstocht: Kratzmühle – Beilngries.

5 minuten nadat we weer “thuis” zijn stopt de regen en blijft het de rest van de dag droog en is de temperatuur een stuk gedaald. Heerlijk dus.  ’s Avonds vermaken we ons bij de caravan en eten de van huis meegenomen rundvlees salade. Lekker fris en we hoeven nu niet te koken.