Vrijdag 21 juli
Afstand: ?? km fietsen
Activiteit: Fietstocht naar Palud
Einddoel: Camping Ulika bij Rovinj

Opnieuw fietsen we direct vanaf de camping. Alleen nu in zuidelijke richting naar het natuurgebied Palut.

De fietspaden zijn vandaag niet zoals we zijn gewend in Nederland, dus niet geasfalteerd en dat fietst moeilijk. Voornamelijk verharde bospaden. In het vogelgebied zelf mogen we niet fietsen, dus nadat we koffie gedronken hebben op de parkeerplaats, waar het overigens erg rustig is, gaan we lopen rond het meer. Een rustige wandeling , maar niet echt spectaculair te zijn. Wat zijn wij inmiddels verwend. We zien in dit vogelgebied eigenlijk maar 1 vogel: een witte reiger.

Nadat we weer bij de fietsen zijn fietsen we via een andere route weer terug naar de camping. Onderweg gaan we eindelijk voor het eerst in zee zwemmen. Op een redelijk rustig plekje. Zelfs Johan gaat zwemmen met zijn sokken aan in de waterschoenen vanwege zijn brandwond (die we daarna dus wel gaan verschonen). Het water in deze zee is gewoon warm. Maar nog lekker verkoelend. Omdat ook deze fiets/wandelroute gewist is, een met de hand gemaakte variant: (volgt).

Aan het eind van de middag gaat Ineke nog wat geocaches zoeken met de auto en naar een megasupermarkt in Rovinj om wat boodschappen te halen.

Omdat we niet echt kunnen genieten van de rust in de avond gaan we maar ander vertier zoeken. En laat er nu bij Rovinj een nacht geocache zijn. De route wordt aangegeven met witte en rode reflectoren. Wit: goede route; rood: niet deze kant op. We hebben dit nog nooit gedaan, dus dit is de eerste keer. Direct een moeilijke waarbij de weg niet echt goed is aangegeven. We vertrekken om 9 uur vanaf het start punt en zien nog een tweetal kleine reflectoren. Het is nog niet helemaal donker dus we kunnen de weg ook nog goed zien. We zien onderweg nog een rode reflector wat betekende dat je die kant niet op moet gaan, en dan houdt het op. Dus maar wat logisch nagedacht en zelf een route gelopen. Bij toeval schijnt Johan net na het verste punt van de wandeling in het rond en ziet iets oplichten in de bosrand. En laat dat nu de geocache zijn. Dus toch een goed einde. Voor Ineke de eerste nachtcache.
We zijn om 11 uur weer terug bij de caravan.