Dinsdag 25 juli
Afstand: 182 km
Activiteit: Rondrit Pag en Zadar
Einddoel: camping Plantanža bij Starigrad Paklenica

We starten vandaag rustig en ontbijten bij de caravan met koffie en broodjes van de bakker aan het begin van de camping. In de ochtend gaat Ineke met de fiets erop uit om een geocache te scoren.

Tegen de middag worden we wat actiever. We gaan een rondje (zeg maar ronde) rijden over het schiereiland waar we vanuit de camping zicht op hebben. Eigenlijk het voormalige eiland Pag.

Via wat omzwervingen langs geocaches en uitzichtpunten rijden we naar een uitzicht punt waar we Pag heel goed kunnen bekijken. Leuker dan om er naar toe te rijden en door de drukke mensen massa lopen. Twee uitzichtspunten zijn het benoemen waard:

Viewpoint Pag (N 44° 26.269′ E 015° 02.274′) Een grote parkeerplaats die speciaal bedoeld is om Pag van boven te bewonderen.

Viewpoit Pag (N 44° 26.754′ E 015° 01.998′ ) Een hele klein plek om te parkeren, dus je moet rustig rijden. Deze fotoplek is alleen te benaderen als je naar boven rijdt. Nadat de metalen vangrail is afgelopen en na het bord met 30 km. en dus voor de scherpe haarspeldbocht.

We rijden tot aan een verlaten vliegtuig (op camping villige Šimuni), maar wij zagen geen parkeerplek (die is er alleen als je de camping op gaat). Daar draaien we de auto en gaan op weg naar Zadar.

Let op dat ze op de weg naar Pag (met name bij de brug) goed op snelheid controleren. Ineke had dat al ergens gelezen, dus wij waren gewaarschuwd. Maar ook nu zagen we dat diverse Engelse toeristen op de bon werden geslingerd. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Doe er je voordeel mee.

Het was nog de bedoeling om Nin te bezoeken, maar daar was inmiddels geen tijd meer voor.

Daarna rijden we naar Zadar. We parkeren op een grote parkeerplaats vlak bij het centrum en wandelen wat door het centrum. Als basis een multi cache en wat andere geocaches. Ineke dacht dat er om half 7 een geocache event was, maar dat bleek om half 9 te zijn en dat is te laat voor ons.

We bekijken een grote kerk in het centrum en beluisteren en bekijken het vreemde waterorgel. Eigenlijk wel apart. We eten heerlijke pizza in het centrum ergens in een achteraf straatje. Zadar is niet zo gezellig als Rovinj. Grote winkels langs grote straten in rechte lijnen. Niet van die gezellige steegje, zoals bij Rovinj.

Om een uur of half 8 zijn we weer bij de auto en rijden terug naar de camping.