Donderdag 20 juli
Activiteit: Fietstocht naar Rovinj
Einddoel: Camping Ulika bij Rovinj

Naast de camping is een bakkertje dat lekker vers brood verkoopt. Op de fiets gaat Johan ons ontbijt ophalen.

De komende 3 dagen gaan we fietsen. We beginnen met een tocht langs de kust naar Rovinj. Een mooie route, die ook nog aardig rustig is als we op pad gaan. We rijden vanaf de campsite direct naar de kust en vanaf daar volgen we het fietspad langs de kust naar Rovinj. Natuurlijk zoeken we onderweg wat geocaches. Onderweg drinken we koffie ergens op een bankje aan het water.

Eenmaal aangekomen in Rovinj, stallen we de fietsen en lopen wat rond in het stadje. Het kleine oude centrum op het schiereiland is erg leuk. Volgens Ineke het leukste stadje dat we hebben bezocht. Een must see! Ook vanwege de sfeer. Na ons rondje door de nauwe straatjes lopen we terug naar de haven. Daar ligt een rondvaartboot die net op het punt staat om weg te gaan om een panorama tocht te maken. Nou dat lijkt ons wel wat. Dus wij snel aan boord (€10 per persoon). De tocht is ongeveer 1,5 uur en we varen rondom de eilanden voor de kust van Rovinj. Erg leuk en relaxed. Drinks inbegrepen. Wat overigens niet veel voorstelde. Johan kreeg een glas wijn, maar als je geen wijn wilde drinken was het water. Water of wijn dus.

Als we na deze leuke tocht weer terug komen in de haven van Rovinj besluiten we daar te gaan eten. We belanden op een koele plek, langs één van de straatjes op het schiereiland. We eten een heerlijke vis schotel voor 2 personen. Daarna zoeken we de fietsen weer op en rijden via de snelste weg (hoofdweg) terug naar de camping. Helaas heeft Ineke deze route ook gewist. Vandaar alleen de route die Ineke zelf getekend heeft van de gefietste route. (volgt)

Onderweg naar huis gaan we langs bij een kleine supermarkt voor de nodige levensmiddelen.

Ineke gaat in de middag nog even het zwembad van de camping bezoeken. Wederom heeft ze deze geheel voor zich alleen.

’s Avonds na het eten gaan we met zijn tweeën een rondje fietsen langs het water. Maar nu de andere kant op, richting het zuiden. We fietsen zelfs nog over een naturisten camping. Zo na 8 uur is het weer rustig op dit fietspad en de temperaturen zijn dan ook ideaal. Het fietst echt lekker op dit fietspad. In tegenstelling tot de andere fietspaden hier in de omgeving.

’s Avonds drinken we thee. Dat doen we vaker, maar nu gaat er iets mis. Al voor de tweede keer deze vakantie. Dit keer is Johan voorzichtiger geworden met het theewater. Hij heeft twee lege theekopjes in zijn ene hand en de theepot in de andere. Maar bij het naar buiten lopen van de caravan houdt hij de pot wat scheef en giet hierdoor heet water over zijn tenen. Au: snel koud water erover en een brandpleister erop. Die goede verzorging had hij een paar dagen eerder niet toegepast op zijn vingers bij de eerste foute thee beweging. Deze wond is dan ook veel sneller genezen. Maar ook van deze wond heeft hij de komende dagen nog veel last.