Zondag 16 juli
Afstand: 95 km
Activiteit: wandeling Tolminska korita
Einddoel: Kamp Soča bij Bovec

We gaan de route van gister verder afmaken. Dat wil zeggen dat we naar Tolmin rijden.

Bij Kobarid verlaten we de hoofdweg en gaan aan de andere kant van de Napoleon brug verder. Een leuke landelijke route. Die mooi uitkomt bij de wandelparkeerplaats.  De wandeling die we vandaag gaan doen is de Tolminska korita . Volgens de gids van Sunflower “Slovenia” een wandelroute van 4,4 km en minder dan 1 uur. Het hoogteverschil wordt er niet bij vermeld, maar is zo’n 300 meter.

Hier is het al erg druk op de parkeerplaats, maar wij kunnen nog vlakbij de entree een plekje bemachtigen. Duidelijk een echte toeristische attractie. Bij de start wordt gevraagd of we via de trap omhoog of om laag willen. Johan geeft aan dat hij via de trap naar beneden wil. Achteraf blijkt dat dit behoorlijk tegen de richting in is die de meeste mensen lopen. En dat is af en toe wat lastig. Want het is inmiddels druk geworden op de wandelpaden. Ook vindt Ineke dat traplopen naar boven eenvoudiger is dan naar beneden.

Onderweg drinken we twee maal onze koffie die we meegenomen hebben. Een leuk moment om uit te rusten. Ondanks de drukte toch een leuke wandeling. Onze route op wikiloc: Tolminska korita.

Via Tolmin rijden we via de hoofdweg weer terug naar de camping.

’s Middags gaat Ineke een paar wasjes draaien. Dat gaat prima op deze camping. Verder genieten we van ons mooie uitzicht.

’s Avonds gaan we uit eten bij het restaurant van de ander camping in dit dal. We kunnen er gewoon naar toe lopen. Hebben we direct een leuke avond wandeling. Bij het restaurant is er eerst geen tafel vrij en moeten we binnen zitten, waar het helemaal leeg is. Gelukkig lukt het ons later om buiten een tafel te bemachtigen. We hebben dus geluk, want veel van de gasten die er willen eten gaan onverrichter zake terug om elders een restaurant te zoeken. Het eten is niet echt speciaal, maar onze campingburen vonden het hier wel erg lekker eten, vandaar dat wij het ook hadden geprobeerd.