Maandag 31 juli
Afstand: 22 km
Activiteit: wandeling Vintgar Gorge
Einddoel: Camping Šobec

Vandaag blijven we dicht bij huis en maken een erg mooie wandeling. Om 7 uur halen we broodjes bij een bakker net buiten de camping. Wel met de fiets, want dat is wel erg ver. Overigens gaan we zelfs vaak met de fiets naar het toiletgebouw. Zo groot is deze camping. Eigenlijk ook te groot voor ons. Wij vinden kleine campings leuker.

We gaan vandaag naar de Vintgar kloof. We starten op de parkeerplaats van de Vingar kloof. Die gaat om 8 uur open. En even na 8en zijn we aanwezig. Een mooie kloof, waar helaas ook veel mensen lopen. Maar zo voeg op de ochtend valt het nog wel mee. Er zijn twee parkeerplaatsen en er staan nog maar een paar auto’s. We genieten van het mooie dal. Aan het eind lopen we nog verkeerd, maar al snel zitten we weer op het pad en komen we bij de waterval waar we een plekje zoeken om koffie te drinken.

In tegenstelling tot de meeste andere toeristen lopen wij niet dezelfde weg terug, maar gaan we aan het eind omhoog  door de bossen naar het kerkje St Katarina. Hier wandelen we lekker in de schaduw. Het kerkje ligt erg mooi zo aan de rand van het bos.

Vandaar gaat het pad terug naar de Vintgar kloof, maar nu wel over bergweiden. Onder een boom genieten we van het mooie uitzicht en ons tweede bakje koffie. Het water gutst bij Ineke van het gezicht: zo heet is het. Onderweg vinden we ook een theedoek. Die had iemand vast mee om zijn zweet af te vegen. Uiteindelijk komt dit mooie pad uit op P2 (parkeerplaats 2) wat erg groot en enorm vol is. De toeristen blijven maar toestromen.

Details van deze prachtige en afwisselende wandeling op wikiloc: Vintgar gorge. Het voordeel van deze route is dat je het stijgende deel van de wandeling aflegt in het bos. Toch net wat koeler.

Met de auto gaan we terug naar Lesce naar een grote Mercator om inkopen te doen. Daarna blijven we bij de caravan. Wel gaan we nog even het water in de rivier uit proberen. Maar dat is erg koud en je kunt er niet lekker zwemmen. Maar afkoelen gaat prima.

Ineke gaat ‘s avonds nog wat geocaches scoren met de auto en de benen wagen.