Woensdag 8 september
Activiteit: wandeling Bleiberger Graben
Overnachting: Reautschnighof
Afgelegen km’s: 80 km

Al weer onze laatste dag bij de Wörthersee. Vanochtend gaat Johan, eindelijk verstandig, met Inekes elektrische fiets naar de bakker in Viktring.

Tijdens het ontbijt besluiten we om toch niet de fietstocht langs de Wörthersee te maken (veel te druk omdat het pad langs de weg met auto’s loopt) en dus ook niet de boottocht.

We besluiten te gaan wandelen, dus Ineke gaat snel op zoek op Wikiloc naar een leuke wandeling die aan onze eisen voldoet: minder dan 400 meter klimmen, minder dan 10 km lopen en een cirkelwandeling. En laat er nu één tevoorschijn komen, die Ineke nog niet had gezien, omdat ze steeds de wandelingen opzocht op de site: Bergfax of wellicht andere zoekcriteria had gebruikt: Bleiberger Graben (8,4 km met een hoogteverschil van 379 meter).

Snel de route gedownload en op pad. Ineke had al wel gezien dat er op deze wandeling geen Geocaches lagen. Dat is natuurlijk pech, terwijl Ineke voor de fietsroute rondom de Wörthersee 80 mysteries had opgelost. Een mooie wandeling gaat boven Geocachen, zeker in de vakantie.

Johan manoeuvreert keurig via de slinger weg naar het start punt van de wandeling. De wandeling start op een zijweg van weg 91, vlakbij de Loibl pass naar Slovenië.


Een erg mooie wandeling. De route gaat over niet geasfalteerde bosbouwwegen. Wat een rust, alleen koeienbellen en mooie uitzichtpunten. Over het dal kunnen we Klagenfurt zien liggen.

We lopen nog even verkeerd, maar dat geeft niet, het leidde naar een mooi uitzichtpunt. We zijn tijdens de wandeling niemand tegengekomen, alleen twee bosbouwers die met hun tractoren naar boven reden om wat bomen te vellen. Bij de start stonden wel 3 auto’s.


Details van onze route: Bleiberger Graben. Uiteindelijk een wandeling van 4 uur waar we 10,4 km afleggen met een hoogteverschil van 382 meter.

Op de terugweg toch nog een Geocache kunnen scoren bij het oude kerkje Filialkirche Sapotnica (Hl. Magdalena) uit 1331, die overigens niet open was.

Daarna rijden we door het dal van de Drau via Velden terug naar de camping, inclusief een kleine detour naar een speciale Geocache, die Ineke graag wilde vinden.

Rond een uur of 3 zijn we weer bij de camping waar we nog een paar uur rustig bij de caravan vertoeven. Ineke gaat zich douchen, want de wandeling was toch al wel weer warm, alhoewel we vaak in de schaduw konden lopen. Ineke heeft zaden meegenomen van een mooie plant, wat een bosgentiaan blijkt te zijn. Kijken of het lukt om die in onze nieuwe tuin aan de gang te krijgen.

Aan het eind van de middag gaan we naar Krumpendorf am Wörther See, waar we gaan eten bij vrienden in hun appartement.