Zondag 26 september
Activiteit: Burano
Afgelegde auto kilometers: 0 km
Overnachting: Agricampeggio Da Scarpa, Punta Sabbioni, Italië

Vandaag willen we rustig aan beginnen met het verkennen van groot Venetië. Burano staat op het programma.

We hebben gister broodjes besteld bij de camping en die kunnen we pas om kwart over 8 ophalen. Dat betekend dat we niet vroeg met de boot naar Burano kunnen, maar al te vroeg is misschien toch niet gezellig, dus die keuze is snel gemaakt.

We gaan op de fietsen naar de Punto Sabbioni . Een grote fietsketting gaat mee om de fietsen vast te maken. Zonder batterij van Inekes fiets, dit kleine afstandje zonder hellingen kan wel zonder ondersteuning.  Zo hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.

We kopen een kaart voor het openbaar vervoer voor 2 dagen (48 uur). Met de gedachte om vanavond uit eten te gaan of even naar Venetië af te reizen.

Het is nog lastig om de juiste steiger en opstapplaats te vinden voor de boot naar Burano, maar uiteindelijk is dat gelukt. Wel moeten we een mondkapje dragen. Erg vervelend. Het is inmiddels 9:55 uur als de boot vertrekt. Een volle boot waar we helaas niet buiten kunnen zitten. Het is mistig, dus veel zicht hebben we niet. Om 10:20 uur arriveren we op Burano.

Als we eenmaal op Burano aangekomen zijn valt het best mee met de drukte. De mensen op de boot verspreiden zich snel. Een erg leuk dorpje met al die felle en verschillende kleuren. Roze, groen, geel, alles door elkaar en dan nog de grachtjes en bruggetjes. We genieten van de bizarre kleurcombinaties van de huizen. Op één foto zie je zelfs dat het er op lijkt dat de was ook al meedoet aan deze kleuren gekte. Een apart gezicht. Ook hier zijn grachten met bootjes, die waarschijnlijk aan wal liggen omdat het zondag is.

We gaan wat kriskras over het eiland lopen o.a. op basis van een multi (Geocache). Altijd een leuke manier om een stadje te verkennen. Deze Geocache laat ons wat leuke plekjes van het eiland zien. Na een half uurtje lopen we naar de hoofdstraat om op zoek te gaan naar een terrasje, want Ineke heeft behoefte aan koffie en een toilet.  Natuurlijk lukt dit, want overal zijn restaurantjes.

We trakteren ons op lekkere koffie , zonder gebak dit keer, want over enkele uren willen we gaan lunchen op dit eiland. Vanaf het terras kunnen we mooi de mensen gade slaan. Ook dat is interessant. Ineke had een korte broek aan, want ze vond de lange broek eigenlijk te warm, maar ze was duidelijk een uitzondering. De meeste mensen lopen in lange broek. Morgen ons kleding maar aanpassen. Tenslotte gaan we dan ook kerken bezoeken.

De multi Geocache werd uiteindelijk na wat zoeken gevonden. Ineke kijkt nog snel in een winkel waar een leuke linnen jurk hangt, die meer dan 200 euro moest kosten voor een recht-toe-recht-aan lap stof. Toch iets te duur. Die laten we dus maar hangen.

Daarna is het onderhand 12 uur geworden en gaan we lunchen bij Ristorante Ai Cesendeli, een restaurant dat we aan het begin van de wandeling al hadden gespot. Aan een gracht met leuke tafeltjes erlangs. Wij hadden een mooi tafeltje aan het water. Toen wij gingen zitten waren de terrasjes nog leeg, maar inmiddels was het al wel behoorlijk druk geworden in het stadje en even later waren alle tafels bij de restaurantjes bezet. Het was een goede keus geweest om zo vroeg te eten. We eten een heerlijke echt Italiaanse pizza, we zijn tenslotte in Italië.

Na het eten lopen we naar de haven. Toen bleek dat de veerboot pas over een haf uur zou gaan, zijn we nog een extra rondje gaan lopen. Een routebeschrijving is niet van belang. Motto hier is: kijk op de hoek van de straat welk straatje leuk lijkt en ga die in. Toen wij het eiland verlieten was het ondertussen wel erg druk geworden. Echt tijd om weg te gaan.

Eenmaal weer bij de caravan begint het ineens te regenen. Dat hadden we niet verwacht. We gingen ervanuit dat het vanavond en vannacht zou gaan regenen. De geplande fietstocht voor die middag gaat dus niet door. Niet zo erg, Ineke is er inmiddels achter dat we het mooiste deel hebben gezien.

Uiteindelijk heeft Ineke nog wel wat gefietst voor een paar geocaches en de supermarkt om wat te eten te halen voor vanavond, maar dan begint het ook te onweren en is de pret snel over. Ineke moet nog wel een tweede keer naar de winkel, omdat ze in de winkel ontdekte dat ze geen portemonnee bij zich had. Dus even heen en weer naar de camping. Daarna nog 1 cache geprobeerd te vinden, maar toen snel naar huis.

Later is Ineke met de auto wat geocaches gaan zoeken. Het was ongelofelijk stil op straat. Gelukkig wordt het uiteindelijk wel weer droog.

‘s Avonds eten we simpel een broodje dat vanochtend overgebleven is, met een hamburger en wat salade met fruityoghurt toe. Helaas hebben ze hier niet de lekkere Griekse yoghurt die overal in Slovenië te koop was.

We gaan ’s avonds al vroeg in de caravan zitten. Het is wat klam en fris en het is weer begonnen met regenen.