De mooiste plekjes dankzij Geocaching

zaterdag 25 september
Activiteiten: reisdag; fietstocht lagune bij Venetië
Gereden afstand met de auto: 170 km
Overnachting: Agricampeggio Da Scarpa, Punta Sabbioni, Italië

Nadat Johan brood heeft gehaald, dit keer bij het bakkertje bij de kerk, gaan we rustig onder het genot van burlende herten ontbijten voor de caravan.

Het is gelukkig niet echt mistig, zoals de eerste dag dat we hier stonden.

Om een uur of negen rijden we weg naar Italië. Daar zijn we snel, want de grens is vlakbij. Na een dik half uur rijden ben je ineens in een totaal vlakke wereld (de Povlakte). Veel saaier. Bij Udine pakken we de snelweg en die is nog saaier want er zijn inmiddels veel geluidsschermen langs de kant van de weg. Natuurlijk prettig voor de mensen die er wonen, maar voor ons is het minder interessant. Omdat de rit toch 2,5 uur rijden is naar Venetië pauzeren we op de eerst mogelijke parkeerplaats en drinken daar ons eerste kopje koffie.

Agricampeggio Da Scarpa

Iets na 12 uur arriveren we op de camping: Agricampeggio Da Scarpa. Ineke had deze ruim van te voren gereserveerd. Dat gaf rust. Zeker op de weg ernaar toe was het erg druk met campers en caravans. Dus het seizoen is hier nog echt niet voorbij. Nu is deze camping niet helemaal vol, maar toch best redelijk bezet.

We mogen zelf een plekje uitzoeken (de eigenaresse loopt met ons mee over de camping om de mogelijke plaatsen aan te wijzen. Al snel zijn we het eens en hebben we een zeer mooi plekje gevonden.  De caravan staat onder een soort rieten overkapping. Mooi tegen de zon. We kijken uit op pruimenbomen, appelbomen en tomaten, niet slecht.

Bij de lunch drinken we ons laatste kopje koffie en daarna gaat Ineke op de fiets de omgeving verkennen. Bv even een kijkje nemen bij Punta Sabioni, de opstapplaats voor de boot voor morgen en overmorgen: Opstapplaats boot naar Venetië.

Ineke ziet op de kaart een nieuwe Geocache. Zou ze dan toch eindelijke een FTF (First To Find) kunnen bemachtigen? Dus snel er naar toe, maar nee hoor, heb ik weer: de cache locatie is hermetisch afgesloten. De gebouwen worden gerenoveerd. Een logje gemaakt met foto en de Cache Owner heeft de cache offline gezet. Ik was wel mooi de eerste logger. Dat dan weer wel.

Om een uur of half 4 gaan we met zijn tweeën een mooie fietstocht maken door de lagune van Venetië. Met name het rondje aan het eind is erg mooi en rustig. Dat pad kent bijna niemand (alleen Geocachers weten het te vinden) en het is er dan ook heerlijk rustig. Bij het kerkje Campanile di Lio Piccolo aan het begin van dit rondje worden we getrakteerd op een serenade van een aantal zangers. Volgens ons zijn deze zangers opnames aan het maken in het kerkje. Na afloop krijgen ze applaus van de toegestroomde mensen.

Details van deze mooie fietsroute lagune Venetië. Een leuk fietstochtje van 23 km zonder hoogteverschil.

We rijden door het dichtstbijzijnde dorp waar we controleren wanneer de bakker open is. Maar als we terug komen bij de camping kunnen we ons laten registeren (inclusief controle van de corona check app) en dan blijkt dat we brood op de camping kunnen bestellen. Elke ochtend om kwart over 8 kunnen we het ophalen. Dat wordt lekker uitslapen morgenochtend.

Vlak voor het donker wordt, om 7 uur, neemt Ineke een kijkje bij het strand, maar dat is al helemaal verlaten.