Dinsdag 14 september
Activiteit: Logarska dolina
Afgelegde km: 110 km
Overnachting: Mozirj forest camp

Vandaag al weer een lange dag met een doel ver verwijderd van de camping.

Ineke had dan ook moeite met het vinden van een goede camping. We hadden keuze uit 3 campings:

  1. Forest camp Mozirj: waar we uiteindelijk voor hebben gekozen
  2. Camp Smica in Luce: dichterbij de beide wandelingen maar naast een weg.
  3. Camping Menina: veel te groot.

We waren blij dat we uiteindelijk Mozirj hebben gekozen. Vandaag kwamen we in Luce langs Camp Smica, maar we hebben bij Mozirj toch een veel rustiger plekje met een prachtig uitzicht. Dit jaar gaan we echt voor de mooie uitzichten. Zou dat komen omdat we in ons nieuwe huis ook erg mooi uitzicht hebben?

Op de planning staat de vallei Logarska dolina. In 40 minuten rijden we naar het begin van de vallei. Heel eenvoudig de borden volgend. Want het staat al aangegeven bij de eerste rotonde in Mozirj.

Aan het begin van de vallei gaan we op een bankje koffie drinken. In eerste instantie had Ineke het idee om de vallei met de fiets te doorkruizen, maar dat bleek toch een te grote uitdaging met een niet elektrische fiets zonder veel versnellingen. Om de vallei met de auto te doorkruizen moet je entree betalen. We gaan nu rustig met de auto door het dal rijden en parkeren de auto aan het eind voor een wandeling naar de waterval Slap Rinka.

Een mooie wandeling en waterval en het is er lekker rustig, dus we hebben de waterval voor ons alleen. Daarna proberen we nog de Geocache die hier ligt te vinden, wat na lang zoeken is gelukt.

Ons tweede kopje koffie drinken we op een leuke parkeerplaats: N46° 22.161′ E14° 36.339′, met zicht op de omringende bergen.

Op de parkeerplaats bij Slap Palenk starten we met een eenvoudige wandeling door de vallei. Door Ineke zelf gemaakt, want het lijkt wel alsof je hier alleen aan 1 kant van de weg een wandelpad hebt, en via de hoofdweg terug moet lopen.

Een erg leuke wandeling. We hoeven maar een klein eindje over de hoofdweg te lopen. Het laatste stuk is overigens niet echt goed onderhouden en zekere niet bewegwijzerd. Aan het eind komen we uit bij de waterval Slap Palenk die niet op onze planning stond, maar nu we er toch langs lopen wordt hij even meegenomen. Een rustige en eenvoudige wandeling. We komen bijna niemand tegen en er is nauwelijks hoogteverschil. Details van deze wandeling Logarska doline. Een afstand van 4,2 km met een hoogteverschil van 45 meter. We doen dik 1,5 uur over deze wandeling waarbij we halverwege nog even een korte pauze nemen.

Op de terugweg gaan we nog een kijkje nemen in een soortgelijke vallei: Robanov Kot. We rijden door tot we niet verder kunnen. Ook deze vallei is net als Logarska Dolina vrij nauw en bebost. Alleen hier kun je alleen door heen door te wandelen.

We stoppen op de terugreis nog bij de Igla Needle voor een foto moment.