Maandag 6 september
Overnachting: camping Reautschnighof
Activiteit: wandeling Slow trail Romischer Schlucht
Afstand gereden: 56 km

We staan rustig op omdat we verwachten dat de bakker om een uur of half negen langs zal komen. Maar nee hoor. Niets van dat al. De bakker, waarvan de campingeigenaar had gezegd dat die om een uur of half negen komt, blijkt niet te komen. Gelukkig hebben we nog wat brood en een stuk ontbijtkoek. Dus omkomen van de honger hoeft niet. Maar morgen gaan we zelf wel naar de bakker. Overigens hebben we in de gehele periode op deze camping geen bakker gezien.

We rijden met de auto door Velden naar de opstart plaats van de wandeling van vandaag: Slow trail Romischer Schlucht.

We komen door het centrum van Velden en weten direct dat we daar niet naar toe willen. Veel winkels en restaurants en nog meer motoren.

Bij de opstartplaats van de wandeling (Franzosenkirchl) gaan we eerst koffie drinken bij de picknickplek die hier is. Helaas zit je hier vlak bij de snelweg, en ook tijdens het begin van de wandeling heb je hier last van. De wandeling is verder erg leuk, maar wel druk. Er zijn veel wandelaars onderweg. Eerst loop je onder de snelweg door en dan begint de Schlucht, waar sporen zijn gevonden uit de Romeise tijd maar daar komt de naam niet vandaan. Iets met verbasterde uitspraak van kraaien. Een leuke gorge die we zowel op de heen als terug weg belopen. Bovenaan is de route een cirkelwandeling rondom de Forstsee. Onderweg probeert Ineke nog wat Geocaches te zoeken die langs het Wörthersee wanderpad liggen. Op de terugweg komen we langs een mooi uitzichtspunt: Baghiras look-out. Een afwisselende en leuke wandeling. Details van onze route: Romischer Schlucht (een wandeling van 9,8 km met een hoogteverschil van 211 meter). Ineke sluit de wandeling af door even naar de Franzosenkirchl toe te klimmen.

Bij de auto drinken we ons tweede kopje koffie. We willen tijdens de wandeling geen thermosflessen meezeulen. Onderweg doen we het met kleine pakjes drinken en Sultana.

Op weg naar de camping gaan we langs bij de Spar in Keutschach, waar we inkopen doen voor de komende dagen. We willen vanavond barbecueën op de nieuwe BBQ die Ineke net heeft gekregen van haar collega’s omdat ze met “pensioen” is gegaan. Deze BBQ (een COBB) is lekker klein en dus ideaal om mee te nemen.

Johan maakt lekker eten klaar op de BBQ en daarna gaan we weer vroeg naar bed.