Dinsdag 28 september
Activiteit: Reisdag
Afgelegde afstand met de auto: 585 km
Overnachting: Camping Grosswalsertal bij Raggal (Oostenrijk)

Een reisdag waar weinig over te vertellen valt. We starten laat voor ons doen, omdat we hebben besloten om gewoon te wachten tot de broodjes op de camping worden afgeleverd. We staan om 7 uur op, breken alles op en wachten bij de ingang totdat de broodjes arriveren. We rijden pas om kwart over 8 van de camping. Googlemaps bepaald de route met als eindbestemming Raggal in Oostenrijk.

Omdat Johan het toch prettiger vindt om op rustige campings te staan met mooi uitzicht, heeft Ineke gister nog besloten om vandaag naar een ander camping te gaan dan gepland. Ineke had 5 campings onderzocht in deze regio. Omdat we Liechtenstein en Zwitserland vanuit deze camping willen bezoeken had Ineke in eerste instantie gekozen voor de stadscamping in Feldkirch. Maar gisteravond leek het ons beter om naar Raggal te gaan. De reviews over deze camping zijn erg lovend, met name vanwege het mooie uitzicht.

Het eerste deel van de route gaat prima. We moeten helemaal om de lagune heen rijden voordat we uiteindelijk op de snelweg zijn, maar dan gaat het goed vooruit. Pas na Verona hebben we veel oponthoud van files. Het grote aantal vrachtauto’s houd erg op. De weg is hier ook slechts 4-baans. Misschien in het vervolg toch dit soort lange afstanden maar plannen voor de zondag of zaterdag. Maar ja, het was al een gepuzzel om de juiste route te maken. We wilden niet in het weekend in Piran of Venetië zijn. 

In Oostenrijk wordt het rustiger en dan is het landschap natuurlijk ook veel mooier. Nadat we bij Bludenz de snelweg af zijn gegaan, bezoeken we de SPAR voor de nodige levensmiddelen. Het is al kwart over 5 voordat we op de camping aankomen. Op de camping wacht ons een paradijsje. Wow, wat een uitzicht. De reviews hadden inderdaad gelijk. Er stonden nog maar een paar caravans, campers en vouwwagens op de camping, dus het was er erg rustig.

We hadden alle ruimte. We willen hier blijven tot zaterdag 2 oktober terwijl de camping op 30 september sluit. Op 1 oktober komen de winterkampeerders. Maar dat werd keurig opgelost. We kregen een pracht plek die niet werd verhuurd voor de winterperiode. Waarschijnlijk omdat de plek te klein was voor de grote caravans die zouden komen. Onze kleine caravan paste prima op de plek. Omdat de omliggende plaatsen leeg zijn, kunnen we daar de auto stallen of onze tafel en stoelen neerzetten: ruimte genoeg. Tot 7 uur genieten we van het 180-gaden uitzicht. Wel is het behoorlijk fris, de truien, sokken en de lange broek kunnen uit de kast komen. Ook zo mooi is het geklingel van de belletjes (echt kleintjes) van de koeien in de wei naast de camping.

We hebben nog even kunnen genieten van het uitzicht en hebben zelfs nog buiten gegeten, maar daarna toch binnen, omdat het te koud wordt. Vanaf nu heeft Ineke het bed  elke dag opgeruimd, zodat we ‘s ochtend en ‘s avonds binnen kunnen zitten.