Zaterdag 4 september
Reisdag: 683 km
Overnachting: Camping “Bauer Keller” Greding

Om half 6 gaat de “wekker”, oftewel Johan maakt Ineke wakker. Binnen 1 uur zijn we op weg. Alles stond al klaar, dus het ging relaxed.

Zonder problemen passeren we de grens, nadat we eerst nog even tanken: Ineke heeft tot december nog een leaseauto ter beschikking.

Ons eerste kopje koffie drinken we om een uur of half 9.

Daar hadden we nog even bijna een ongeluk: een caravan met aanhanger die voor ons stond geparkeerd reed ineens achteruit. Wij, zittend in de caravan, kregen toen een dreun omdat hij onze auto had geraakt. Gelukkig viel de schade mee. Alleen de nummerplaat was geraakt.

Het tweede hachelijke moment was toen Johan ineens bedacht dat hij beter op de baan rechts van hem kon gaan rijden. Die baan was er ineens bijgekomen en had voor ons een onduidelijke status. Maar toen hij naar rechts wilde rijden, bleek daar al een auto op te zitten, die ons met zeer hoge snelheid rechts aan het inhalen was. Hij scheerde vlak langs ons heen. We kwamen met de schrik vrij.  

Het is drukker op de weg dan verwacht en er zijn veel files vanwege wegwerkzaamheden. Al met al zijn we pas om 5 uur op de plaats van bestemming.

Voor deze keer is het niet erg dat we pas om 5 uur aankomen op de camping. Deze camping is meer een camperplaats. We staan mannetje aan mannetje in drie rijen opgesteld. Wel kunnen we de caravan aangekoppeld laten en morgen vroeg weer snel vertrekken.


Het is heerlijk weer, dus na een verfrissend drankje gaan we de berg op die achter de camping ligt voor een korte wandeling. Wel even lekker om de benen te strekken.

Daarna maakt Johan een simpele maaltijd klaar. Na de afwas (het is inmiddels al donker) gaan we vroeg op bed. Het was een lange dag. We doen het dak dicht tegen het lawaai van de vlakbij gelegen snelweg.

We bestellen geen broodjes, want die worden pas om 7 uur geleverd. Dan willen wij al op weg zijn. Dat was de reden om deze camping uit te zoeken. Geen beperkingen met aankomst en vertrektijden. Maar dit is eenmalig. De volgende keer gewoon weer op zoek naar een mooie en rustige camping.