Vrijdag 19 augustus
Afgelegde km: 0 km
Activiteiten: Canterbury; fietstocht in het dal van de Stour; Evensong
Overnachting: Camping & Caravan Club Canterbury

Vandaag staat Canterbury op het programma. Volgens Ineke heb je hier niet de gehele dag voor nodig, en dat blijkt ook wel. Natuurlijk gaan we op de fiets naar het centrum en parkeren de fietsen goed verankerd bij de ingang van het centrum bij de stadsmuur. Fietsen in het centrum kan ook helemaal niet. Het centrum van Canterbury is volledig voetgangers gebied.


We lopen wat rond en vragen wat details over de Evensong in de Cathedral, die we graag vanavond willen bezoeken. Ondertussen begint het te regenen. We vereren het Hospital of St Thomas the Martyr of Eastbridge met een kort bezoek en eten en drinken bij Pattiserie Valerie een lekker kopje koffie met gebak. Na nog wat rond gelopen te hebben, lopen we terug naar de fietsen, die er gelukkig nog steeds staan.

Er is nog ruimschoots tijd om een fietstocht maken door het dal van de Stour. Niet echt georganiseerd, maar Ineke weet nog wel een leuke trail, die eigenlijk bedoeld is als wandelroute. Inderdaad een leuke fietstocht. Onze route is te vinden op: Wikiloc Het dal van de Stour. Deze route van 6,3 km is ideaal als wandeling. Zelfs beter omdat we ook een stuk door een appelboomgaard hebben gefietst.

Het hoogteverschil is slechts 20 meter. Je loopt/fietst langs de Stour, gaat over een spoorlijntje en via een appelboomgaard weer terug naar de Stour. Na deze route gefietst te hebben, rijden we via Canterbury terug naar de camping. Best lastig, omdat er geen echte fietsroutes zijn in het centrum. In het centrum is een grote rotonde, waar je als fietser onder de weg door moet via tunneltjes.

Aan het eind van de middag gaan we weer naar het centrum en parkeren de fietsen weer op dezelfde plek. Om kwart over 5 mogen we de kerk in. Je kunt nu niet de gehele kerk zien, maar wel een deel en dat is voldoende. Gelukkig verteld een mevrouw die naast ons zit, waar we het lied kunnen vinden dat we als gemeente gaan zingen. Niet dat we dat kenden. Vandaag is er helaas geen jongens koor, maar een meisjes koor. Leuk om deze Evensong bijgewoond te hebben.


Als we de kathedraal verlaten is de rust in de stad terug gekeerd. We gaan op zoek naar een restaurant dat we vanochtend al hadden gespot. Restaurant en brouwerij: The Foundry Brew Pub. Een leuke pub waar we een simpele maaltijd hebben genuttigd. Ineke patat met een groot stuk lamsbout. Johan twee worsten op een bedje van aardappelpuree met biergravy.