Maandag 1 augustus
Afgelegde km: ± 50 km
Activiteiten: autotocht over Dartmoor
Overnachting: Langstone Manor Caravan & Camping Park Tavistock


Klaarblijkelijk hoort het zo te zijn. Als we ‘s morgens wakker worden is Dartmoor in de mist. In de loop van de dag wordt de mist steeds hardnekkiger en later op de dag begint het steeds meer te regenen. Vandaar dat we vandaag eens niet vroeg op pad gaan, maar lekker uitslapen. Pas na de koffie begint het te kriebelen en kunnen we het niet laten om op pad te gaan. We maken een autoritje over de moors. Vanaf de campsite rijden we naar de B3357 en slaan daar rechts af richting het hart van Dartmoor. Natuurlijk kan Ineke het niet laten om af en toe aan Johan te vragen om even te stoppen, zodat zij een Geocache kan zoeken.


Dat heeft ze geweten. Voor de eerste cache moest ze toch gauw een 100 meter lopen door het lange gras., zonder regenbroek. De broek was direct door en door nat. Maar ach, je moet er wat voor over hebben. We eindigen onze rit bij Warren House Inn langs de B3212 ten noorden van Postbridge. Een restaurant uit 1845 waar het haardvuur nooit wordt gedoofd. Inderdaad brand er een klein vuurtje in de haard en hangt er zo’n gezellige rooklucht. Omdat het inmiddels lunchtijd is nemen we een heerlijke kop pompoensoep.
Daarna rijden we terug via een iets zuidelijker route naar de campsite. We stoppen natuurlijk nog wel even bij de clapperbridge bij Postbridge.
Zo hebben we toch nog iets gezien van Dartmoor. Maar zeker een reden om nog eens terug te komen en om hier nog wat te kunnen wandelen.